Stad van SinterklaasTerug naar het overzicht

zondag 4 december
Breng een bezoek aan de Stad van Sinterklaas in Archeon! Leuk voor kinderen. Met pietendiploma!
Het is weer zover, Museumpark Archeon wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot De Stad van Sinterklaas op 19, 20, 26 en 27 november, 3 en 4 december!

In de Stad van Sint logeert Sint in het huis van de pottenkoopman, bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon.

Archeon is speciaal voor Sint eerder open, namelijk al om 09.30 uur!
Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 uur - Het park is geopend en u bent van harte welkom
11.30 uur - Intocht van Sinterklaas en overhandiging van de sleutel
12.30 uur - Meet & Greet met Sint & Piet in het Romeinse Badhuis
15.00 uur - Sinterklaas zal te vinden zijn in de middeleeuwen

Verder zijn er deze dagen nog veel meer leuke dingen te doen zoals:

Poppenkast Sint en zijn Ridder
Tijdens de Stad van Sinterklaas zijn er dagelijks voorstellingen van een bijzondere poppenkast. Beleef het poppenkastverhaal van Sint en zijn Ridder.

Pietendiploma
In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer. Behaal ook jouw een Pietendiploma!

Tentoonstelling 'Het verhaal van Nicolaas'
"Wie komt er alle jaren...", zingen we, maar wie is dat eigenlijk? Eeuwen geleden werd hij geboren in een Turks stadje en het was direct duidelijk dat dit een hele bijzondere jongen was. Kom alles te weten over deze wonderdoener en redder in nood Sint Nicolaas.

Brunchen met Sint en Piet
Zondag 27 november en zondag 4 december komt Sint gezellig langs bij de brunch. Natuurlijk mag een foto met Sint niet ontbreken. De speciale brunch begint om 11.00 uur en eindigt om circa 13.00 uur. Na de brunch is er volop gelegenheid om de Stad van Sinterklaas te bezoeken en er is vertier voor jong en oud. Van tevoren reserveren is wel noodzakelijk.

Klik door voor meer informatie op de roze button en reserveer je tickets!

Archeon

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan de Rijn
Openingstijden 19, 20, 26 en 27 november, 3 en 4 december:
9:30 - 16:30 uur
Prijs Gratis entree met de Museumkaart / Vrienden Loterij VIP-Kaart. Overige prijzen zie website via de roze button Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas intochten en activiteiten

Sinterklaas intochten en activiteiten

De spanning stijgt... nog even en het is pakjesavond! Vooral een hele gezellige tijd. Klik door naar de leukste Sinterklaasuitjes, surprise tips en nog meer!

Sinterklaas uitjes en intochten