Geuzendag bij 't GeertjeTerug naar het overzicht

zondag 20 september 2020
Vandaag wordt er bij Boerderij 't Geertje feest gevierd tijdens de Geuzendag!
Wist je dat de Geuzen in de 16e eeuw over het water bij Boerderij 't Geertje, de stad Leiden bevrijd hebben van de Spanjaarden?
Om dat te vieren is er tijdens Geuzendag lang van alles te doen bij Boerderij 't Geertje.

Nu is het natuurlijk altijd een feestje om bij 't Geertje langs te gaan, maar deze dag zijn er heel veel extra activiteiten, er zijn oud Hollandse ambachten, gezellige kraampjes én de boerderij is mooi versierd!

Geuzen vaartocht
Je kunt mee met de fluisterboot de Meervaarder. Tijdens de ongeveer 40 minuten durende kindervaartocht (begeleiding mag mee) wordt er door de bemanning, die als Geuzen zijn verkleed, een spannend geschiedenisverhaal verteld. Supergaaf!
Er zijn 5 afvaarten, elk uur vanaf 11.30 uur. De kaartjes zijn verkrijgbaar op de dag zelf bij de boot.

Broodje bakken
Trek gekregen? Boven écht vuur bak je je eigen broodje. Hoe? Een lange stok, klodder deeg en laat maar gaar worden! Beleggen en heerlijk oppeuzelen maar. 

Demonstratie oude ambachten
De smederij is geopend. Je kunt kijken hoe de smid het ijzer bewerkbaar maakt boven het hete vuur. Vrouw Holle laat het wiel draaien van haar spinnewiel, heel leuk om eens te kijken hoe dat in z'n werk gaat. Ze maakt van alles met de wol: van kleding tot aan leuke cadeautjes.

Tip: Wist je al dat je heel leuk je verjaardagsfeestje bij 't Geertje kan vieren?

Boerderij 't Geertje

Geerweg 7
2381 LT Zoeterwoude
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer van start! En dus gaan ook de clubjes weer beginnen. In onze special vind je leuke tips én fijne nazomeruitjes. Veel plezier!

Proeflessen en nazomeruitjes