Boulderhal KunststofTerug naar vorige pagina

donderdag 14 juni 2018
  • Boulderhal Kunststof
Rooseveltstraat 49E,2321 BL Leiden
Superleuk in Leiden: een Boulderhal! Hier kunnen kids vanaf 8 heerlijk klimmen en klauteren.
Boulderen is een snel groeiend onderdeel van de klimsport. De naam is afgeleid van het Engelse woord boulder, wat rotsblok betekent. Maar om dat er in Nederland nu eenmaal niet veel rotsblokken zijn, is er nu in Leiden een speciale Indoor Boulderhal gemaakt.

De klimroutes zijn puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek. Anders dan bij sportklimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid.

Boulderen voor kids
Vanaf 8 jaar mag je vrij boulderen, maar daar moet wel een volwassen begeleider bij aanwezig zijn. Vanaf 12 jaar mag je zonder begeleiding klimmen. Ben je tussen de 5 en 17 jaar en neem je een maandabonnement, dan mag je deelnemen aan de jeugdtrainingen. Deze vinden plaats op woensdag en zaterdag. Vanaf 5 jaar mag je dus wel al deelnemen aan de trainingsgroepen, maar je mag pas op eigen gelegenheid komen als je 8 jaar bent.

Voor de ouders is het ook heel fijn vertoeven bij Boulderhal Kunststof. Met een fantastische koffiehoek, waar ook heerlijke gerechten uit de keuken komen zit je hier meer dan aangenaam te wachten tot de kids 'uitgeboulderd' zijn. Kleine broertjes of zusjes mee? Geen probleem, daar is een leuke kinderhoek voor ingericht. Wel even opletten dat ze niet op de bouldermat komen, want dat is vanwege hun veiligheid niet de bedoeling.

Hieronder een krijg je een leuke impressie van het boulderuitje van 8 Kidsproofreporters:

b

 

Tip: je kunt hier ook een superleuk sportief kinderfeestje vieren!

  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Boulderhal Kunststof
Rooseveltstraat 49E
2321 BL Leiden

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

Dagelijks geopend, zie website voor exacte openingstijden.

Prijs

Losse entree voor de jeugd t/m 17 jaar: €7,50, verder is er een strippenkaart en lidmaatschap mogelijk
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!