i-Lab innovatiefestivalTerug naar het overzicht

zaterdag 23 november

BplusC

Nieuwstraat 4
2312 KB Leiden
Openingstijden za 23 nov | 13:00-16:00 uur
Een middag vol tech-activiteiten bij BplusC voor kinderen van 5 t/m 12 jaar!
Na een supertoffe Week van de Media komt BplusC nog met een extra activiteit: het i-Lab innovatiefestival!

Kom chocolade printen uit de 3D printer, maak een lampje en zet een VR-bril op. Of schrijf je vooraf in voor een workshop:

Proefles Game maken met Scratch
Om je eigen computerprogramma’s te maken, moet je gekleurde blokken op elkaar stapelen. Op die blokken staan opdrachten voor de computer. De blokken vertellen de computer wat allerlei figuurtjes in je programma moeten gaan doen. Projecten maak je extra leuk door er ook geluidjes en/of muziek aan toe te voegen.

Workshop Vloggen
Vloggen is het maken van een videoblog, oftewel een vlog. Vandaag krijg je een eerste introductie tot het Vloggen. Je kiest zelf een onderwerp en gaat aan de slag. Vervolgens film je je vlog en monteer je je filmpje met een montage programma op de iPad.

Proefles 3D printen
3D-printen ontwikkelt zich in razend tempo en verovert de wereld. Zou je zelf weleens iets willen ontwerpen en printen? In deze workshop gaat het om het creatief gebruik van de 3D-printer. Met eenvoudige software ga je je eigen actiefiguren, sleutelhangers, sieraden of andere dingen ontwerpen en de printer doet de rest.

Het i-Lab innovatiefestival is op zaterdag 23 nov van 13:00 tot 16:00 uur bij Bibliotheek Nieuwstraat 4 in Leiden.

Voor meer info klik je op de roze button.

Tip: Ben je bijna jarig? We hebben voor jou een hele verzameling toffe kinderfeestjes in en om Leiden. Creatief, actief, met dieren, het maakt niet uit, het is jouw feestje!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs