Volg ons op Facebook voor meer leuke tips!

Vakantie in VolkenkundeTerug naar vorige pagina

zondag 18 februari 2018
  • Vakantie in Volkenkunde
  • Vakantie in Volkenkunde
  • Vakantie in Volkenkunde
  • Vakantie in Volkenkunde
Steenstraat 1,2312 BS Leiden
Deze voorjaarsvakantie zijn er allerlei superleuke dingen te doen in Museum Volkenkunde.
Kom in de voorjaarsvakantie naar Museum Volkenkunde! Tijdens de vakantie kun je allerlei superleuke creatieve workshops volgen die te maken hebben met de tentoonstelling SIERADEN - makers en dragers. Ga zelf aan de slag en je eigen sieraden maken tijdens de workshop of in de tentoonstelling, naar de mooiste verhalen luisteren of alles te weten komen over sieraden tijdens de rondleidingen. 

Workshop maak je eigen Oegandese armband
Heb je de prachtige Oegandese sieraden in de tentoonstelling gezien? Ga aan de slag en maak je eigen armband met dezelfde techniek. Knippen, rollen, plakken en steel de show met jouw eigen sieraad!
 
Sieraden verhaal luisteren 
Sieraden spelen vaak een rol in verhalen als geluksbrenger, magisch of behekst voorwerp, als schat of als voorwerp waar een vloek op rust. Luister naar een nieuw verhaal, dat nog nooit eerder is verteld. Een verhaal waarin een sieraad de hoofdrol speelt. 

Familierondleiding SIERADEN makers & dragers 
Een tentoonstelling met meer dan 1000 sieraden. Hoe weet je nou welke het mooiste, meest bijzondere, duurste of spannendste is? Van welke materialen zijn de sieraden gemaakt en hoe voelen deze materialen aan? Dat en nog veel meer ontdek je tijdens de familierondleiding.

Kleurplaten
Kom lekker kleuren in het Wereld Lab en maak het sieraad op de tekening zo bont als jij wil. Dat kan op elk moment, ook terwijl je grote broer of zus een Oegandese armband maakt. In het atelier van het Wereld Lab liggen verschillende kleurplaten voor je klaar. 

Kijk voor meer informatie over tijden, dagen en meer de website. Hiervoor klik je op de roze button.

Tip: Bij Museum Volkenkunde is altijd veel te beleven!
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

Voorjaarsvakantie: 17 februari t/m 4 maart. Het museum is geopend van 10.00-17.00 uur. Tijdens de vakantie is het museum ook op maandag open. Zie de website via de roze button!

Prijs

Zie website.
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!