Volg ons op Facebook voor meer leuke tips!

Audiotour Nineveh RMOTerug naar vorige pagina

zaterdag 13 januari 2018
  • Audiotour Nineveh RMO
Rapenburg 28,2311 EW Leiden
Luister naar de verhalen over de Assyrische koningen en hun stad Nineveh in het Rijksmuseum van Oudheden!
In het Rijksmuseum van Ouden kan je de tentoonstelling ‘Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk’ komen bekijken én nog leuker, rondspeuren met een toffe kinderaudiotour (8-12 jaar)!

De 50 minuten durende audiotour is geschreven door kinderboekenschrijfster Bette Westera. Bij bijzondere voorwerpen zijn er leuke en gekke weetjes, maar ook spannende en interessante verhalen te beluisteren.
Ontdek alles over de machtige Assyrische koningen van 2700 jaar geleden, ‘hangende tuinen’, wonderlijke Assyrische goden, Jonas (en de walvis) en de beroemde bibliotheek met kleitabletten van koning Assurbanipal. 

De tour is geschreven als een quiz en eindigt met zoekopdrachten in de paleiszaal van koning Sennacherib. Wie alle opdrachten goed uitvoert, maakt kans op een mooi prijzenpakket.  

Kom je ook luisteren? En er is nog zó veel meer te beleven in dit gave museum! Klik door via de roze button veel meer info.

  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

De tentoonstelling is van 20 oktober 2017 t/m 25 maart 2018. Check de website vioa de roze button voor de actuele openingstijden van het museum.

Prijs

Zie de website voor de entreeprijzen. De audiotour is gratis.
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!