Cyprus familierondleidingenTerug naar het overzicht

zondag 8 december 2019

Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Openingstijden data: iedere zaterdag en zondag in de periode 11 oktober 2019 t/m 15 maart 2020 (in de schoolvakanties¹ ook op woensdag) Prijs kosten: € 7,50 per gezin (excl. museumentree)
De familierondleiding over de tentoonstelling Cyprus elk weekend voor gezinnen met kinderen 6+
Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar is er de familierondleiding.

De familierondleiding over de tentoonstelling Cyprus gaat kriskras door de tentoonstellingszalen. Met een museumgids, spannende opdrachten en een reistas in de hand valt er van alles te ontdekken over de spannende geschiedenis van dit eiland in de Middellandse Zee. Duizenden jaren gelden maakten mensen daar ook al verre reizen. Waarom deden ze dat? En hoe? Namen ze dezelfde spullen mee op reis als wij?

data: iedere zaterdag en zondag in de periode 11 oktober 2019 t/m 15 maart 2020 (in de schoolvakanties ook op woensdag)
aanvang: 15.00 uur
verzamelpunt: Tempelzaal
kosten: € 7,50 per gezin (excl. museumentree)
tickets: alleen online verkrijgbaar via de ticketwebsite (beschikbaar vanaf 30 september via de roze webbutton)

Er zijn familierondleidingen om 15.00 uur op zaterdag, zondag en tijdens schoolvakanties ook op woensdag. Die zijn geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar en duren een uur. De kosten bedragen €7,50 per gezin. Vooraf reserveren kan via de roze webbutton.

Ook voor kinderen is de audiotour; Op pad met Aphrodite
Nieuwsgierige speurneuzen kunnen deze winter in het Rijksmuseum van Oudheden een bezoekje brengen aan het zonnige eiland Cyprus. Liefdesgodin Aphrodite is op Cyprus geboren – ze weet alles over het eiland en de 9000 jaar geschiedenis. Met de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ (vanaf 7 jaar) in de vorm van een talkshow laat ze kinderen haar favoriete voorwerpen, archeologische ontdekkingen en eilandbewoners zien in de tentoonstelling ‘Cyprus - eiland in beweging’.

 Tip: met de audiotour kunnen de kinderen ook elke maand meedoen met de prijsvraag en een leuke prijs winnen!

Tips van de maand