icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

RMO bij je thuisTerug naar het overzicht

zondag 31 mei
Leuke kinderactiviteiten voor thuis van het Rijksmuseum van Oudheden! Bouw een Lego sfinx.
Het Rijksmuseum van Oudheden is momenteel gesloten vanwege de overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus, maar heropent op 1 juni 2020. Meer informatie over het reserveren van jouw bezoek volgt zo snel mogelijk. Maar online is het museum altijd open, ook voor kinderen!

Hier een aantal superleuke activiteiten voor thuis:

Egyptische dierenspeurtocht
Met de nieuwe Egyptische dierenroute ga je online speuren naar dieren op de vaste tentoonstelling over Egypte. Hiervoor gebruik je Google Street View. Daarmee kun je namelijk in het Rijksmuseum van Oudheden kijken. Download de speurroute onderaan deze pagina en lees de instructies. Je kunt ook een Egyptisch prijzenpakket winnen!

Activiteitenkaarten

Samen kijken, onderzoeken en tekenen doe je met de activiteitenkaarten van het Rijksmuseum van Oudheden. Teken met elkaar een voorwerp na… uit je hoofd. Of bedenk zelf wat een mysterieus voorwerp zou kunnen zijn, en waar je het lang geleden voor kon gebruiken. Je kunt verschillende activiteitenkaarten (vanaf 7 jaar) downloaden. Klik door via de roze button!

Kleurplaten
Voor kinderen die van kleuren houden zijn er 2 leuke kleurplaten. Op de ene tekening zie je de Egyptische god Anoebis met een mummie. De andere plaat is van een mammoet uit de IJstijd. Klik door via de roze button!

Maak een IJstijdpuzzel

Bor en Veer zijn twee kinderen die in de ijstijd leefden, althans, zoals archeologen denken dat ze in de ijstijd hadden kunnen leven. Download de leuke puzzel en kijk hoe Bor en Veer eruit zien. Klik door via de roze button!

Bouw een sfinx met Lego

Voor kinderen die van Lego houden: je kunt instructies voor het bouwen van een Egyptische sfinx met Lego downloaden. Klik door via de roze button!

Nog veel meer leuke kinderactiviteiten voor thuis vind je op onze blogpagina!

Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Eropuit of thuis

Eropuit of thuis

Wat is open? Wat nog dicht? En wat kun je thuis allemaal doen? Wij houden het bij in onze eropuit categorie!

Uit en thuis tips