Romeinse zomervakantieTerug naar het overzicht

vrijdag 10 juli 2020
Het Rijksmuseum van Oudheden staat in het teken van Romeinen deze zomer. Met kinderactiviteiten!
Deze zomervakantie ontdek je alles over de Romeinen in het Rijksmuseum van Oudheden. Speur langs de grens van het Romeinse rijk in de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn en ontdek hoe het is om een Romein te zijn. En wat dacht je van een kijkje in een Romeinse stad van Playmobil, of een app om de Romeinen te leren kennen?

FAMILIE TENTOONSTELLING – ROMEINEN LANGS DE RIJN
Ga mee op verkenning langs de Romeinse grens! Wil jij de taal van de Romeinen uitproberen, uitpluizen wat jouw Romeinse naam is of eem kijkje nemen in de keuken van de Romeinen? Laat je hersens kraken, kijk je ogen uit en ontdek samen hoe je een Romein kunt zijn. Vanaf 7 jr.

AAN DE SLAG - ROMEIN IN 1 DAG!
Wil je zelf eens uitproberen hoe was om een dokter, soldaat of restauranthouder in de Romeinse tijd te zijn? Kies een van de beroepen en speur in de museumzalen naar de bijpassende voorwerpen. Wist een Romeinse dokter wel hoe een lichaam in elkaar zat? En aten de Romeinen ook al pizza? Maak selfies bij de voorwerpen en verdien stempels voor je paspoort. Wanneer je alle stempels hebt verzameld, kun jij jezelf een èchte Romein noemen. Vanaf 7 jr.

ROMEINSE STAD VAN PLAYMOBIL
Hoe de Romeinen woonden kun je zien in de grote entreehal van het museum. Daar staat een Romeinse stad van Playmobil! Compleet met een stadspoort, pleintjes, tempels, een markt, winkeltjes èn bewoners. Kijk goed en van alle kanten. Zie jij in de stad het beroep terug die je uitprobeerde als ‘Romein in 1 dag’?

ROMEINEN QUEST
Heb je nog geen genoeg van de Romeinen? Probeer dan de app ‘Romeinen Quest’ op je telefoon. Daarmee volg je 4 Romeinen in de museumzalen. Door puzzels te kraken en te speuren naar aanwijzingen leer je al gamend de mooiste verhalen over de museumcollectie kennen. Vanaf 10 jr.

Let op: reserveer van te voren je kaartjes! Klik door via de roze button.

Tip: ook leuk met kinderen is de Dummie de Mummie speurroute. Deze zomer gratis!

Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Openingstijden Het Rijksmuseum van Oudheden is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Prijs De kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie (4 juli t/m 30 augustus) zijn gratis bij een bezoek aan het museum.
Let op: vooraf kaartjes reserveren is verplicht.
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer in de polder!

Zomer in de polder!

De zomer is een druk seizoen voor de boeren én de natuur in het Land van Wijk & Wouden. Lees onze special met toffe tips en geniet mee met het boeren buitenleven!

Ontdek het boerenleven