Zeilcursus Vlietland 8+Terug naar vorige pagina

maandag 16 juli - zondag 5 augustus
  • Zeilcursus Vlietland 8+
  • Zeilcursus Vlietland 8+
  • Zeilcursus Vlietland 8+
  • Zeilcursus Vlietland 8+
  • Zeilcursus Vlietland 8+
  • Zeilcursus Vlietland 8+
Rietpolderweg 11,2266 BM Leidschendam
Wil jij in een week goed leren zeilen? Doe mee met een zeilcursus bij Watersportcentrum Vlietland!
Met veel plezier goed leren zeilen! Dat doe je bij WSC Vlietland. Hier kun je in de mei- of zomervakantie een week lang heerlijk zeilen tijdens de zeilcursus.

Het belangrijkste doel tijdens de zeilcursus is de kinderen plezier in het zeilen te geven. Daarom is er veel aandacht voor spel en veiligheid, zodat de kinderen iedere dag met (zelf)vertrouwen in hun boot stappen. WSC Vlietland biedt cursussen aan in de Optimist, Topaz en Polyvalk.

Optimist
De Optimist is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Veel kinderen hebben nauwelijks ervaring met boten, daarom gaan de kinderen door middel van spelsituaties aan de boot wennen. Daarna begint het ‘echte’ zeilen, met als doel de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen. En dat lukt meestal wel!

Polyvalk
Wanneer de kinderen 11 jaar of ouder zijn en te groot voor de Optimist, dan leren zij zeilen in de Polyvalk. Tijdens de cursus varen de cursisten met 2 of 3 medecursisten en een instructeur. Ook als de kinderen al zeilervaring hebben, dan kunnen zij nog veel leren in deze boot.

Topaz
De Topaz is geschikt voor kinderen van 11 jaar en ouder. De cursisten leren hoe zij de boot alleen moeten varen. Wie in de Topaz wil leren zeilen, moet al zeilervaring hebben. Bijvoorbeeld in de Polyvalk (CWO I) of Optimist (CWO III).

Echt een superleuke en leerzame ervaring voor de kids!


Tip: wist je dat er bij Vlietland nog veel meer te doen is? Ga bijvoorbeeld eens klimmen op het Klimeiland! En kijk wat er nog meer te doen is bij Recreatiegebied Vlietland.
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Watersportcentrum Vlietland
Rietpolderweg 11
2266 BM Leidschendam

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

Op de website vind je de verschillende data van de cursusweken. Zo kun je de De Optimist boeken in zowel de meivakantie (30 april-4 mei) of in de zomervakantie (alle weken).

Prijs

Klik door naar de wbeiste voor de verschillende tarieven!
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!

Méér leuke tips & adressen: