Klimmen en klauteren!Terug naar het overzicht

Leuk vakantie-uitje: naar de Boulderhal! Hier kunnen kids vanaf 8 heerlijk klimmen en klauteren.
Boulderen is een snel groeiend onderdeel van de klimsport. De naam is afgeleid van het Engelse woord boulder, wat rotsblok betekent. Maar om dat er in Nederland nu eenmaal niet veel rotsblokken zijn, is er nu in Leiden een speciale Indoor Boulderhal gemaakt.

De klimroutes zijn puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek. Anders dan bij sportklimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid.

Boulderen voor kids
Vanaf 8 jaar mag je boulderen, maar daar moet wel een volwassen begeleider bij aanwezig zijn. Vanaf 12 jaar mag je zonder begeleiding klimmen. Ben je tussen de 5 en 17 jaar en neem je een maandabonnement, dan mag je deelnemen aan de jeugdtrainingen. Deze vinden plaats op woensdag en zaterdag. Vanaf 5 jaar mag je dus wel al deelnemen aan de trainingsgroepen, maar je mag pas op eigen gelegenheid komen als je 8 jaar bent.

Voor de ouders is het ook heel fijn vertoeven bij Boulderhal Kunststof. Met een fantastische koffiehoek, waar ook heerlijke gerechten uit de keuken komen zit je hier meer dan aangenaam te wachten tot de kids 'uitgeboulderd' zijn. Kleine broertjes of zusjes mee? Geen probleem, daar is een leuke kinderhoek voor ingericht. Wel even opletten dat ze niet op de bouldermat komen, want dat is vanwege hun veiligheid niet de bedoeling.

Hieronder een krijg je een leuke impressie van het boulderuitje van 8 Kidsproofreporters:

b

 

Tip: je kunt hier ook een superleuk sportief kinderfeestje vieren!

Boulderhal Kunststof

Rooseveltstraat 49E
2321 BL Leiden
Openingstijden
Check de actuele openingstijden op de website via de roze button!
Prijs Losse entree voor de jeugd t/m 17 jaar: €6,50, verder is er een strippenkaart en lidmaatschap mogelijk Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderboekenweek !

Kinderboekenweek !

De Kinderboekenweek start 30 september met dit jaar als thema 'En toen'. Reis je mee terug in de tijd? Lees snel verder voor leuke activiteiten, een TOP 9 mét winactie en meer activiteiten.

Veel leesplezier!