De AvonturentuinTerug naar het overzicht

De avonturentuin

Zijldijk 11
2253AA Leiderdorp
Openingstijden Dinsdag t/m vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur of van 15.30 tot 17.00 uur. Prijs Nu €55 voor 4 bijeenkomsten
Superleuke activiteiten rond de moestuin met aandacht voor je kind met een sociaal emotioneel leerdoel.
In de Avonturentuin kan je kind spelenderwijs leren, trots zijn op zichzelf en de eigen kracht ontdekken om doelen te bereiken. In de natuur is je kind heerlijk bezig in de tuin, waar er gewerkt wordt met alleen natuurlijke materialen. Ook kan er gespeeld worden op het grasveld. 

De professionele begeleiders leggen, aan de hand van de verschillende activiteiten, een link naar het dagelijkse leven. Zo kan er op een speelse manier gewerkt worden aan de persoonlijke doelen. Door te bewegen, spelen, tekenen, verbeelden en natuurlijk ook door te tuinieren in en om de moestuin leert je kind nieuwe vaardigheden.

LVG-kinderen, maar ook kinderen of jongeren met ADHD, ADD, ASS (PDD-NOS, autisme, het syndroom van Asperger) zijn van harte welkom om te komen spelen en leren in de Avonturentuin.

Per week is het activiteitenprogramma opgebouwd rond een thema. Zoals bijvoorbeeld;
- Kabouter of  mini tuintjes,   kennismaken, contact maken.
- De Boom, sterk als een boom , eigen kracht ontdekken.
- Hutten bouwen, het belang van een eigen plek.

Activiteiten kunnen plaatsvinden van dinsdag t/m vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur of van 15.30 tot 17.00 uur. Na aanmelding worden groepjes van vier tot maximaal acht kinderen samengesteld op basis van leeftijd. Klik voor meer informatie op de roze button.

Tip: De leukste activiteiten bij jou in de buurt vind je in onze Uitagenda!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs