icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

5 x Kerstverhalen. Een boek onder de boom.

8 december 2020
Als alle kerstvoorbereidingen zijn gedaan en de vakantie is aangebroken is het tijd voor muziek en verhalen, die de donkere dagen kleur geven. Welke prachtige boeken leg je onder de boom? De 5 tips van Jeugdboekhandel Silvester uit Leiden.
Kerst boekentips

1. de Notenkraker

Misschien ligt de Notenkraker, het klassieke Kerstavontuur met balletmuziek van Tsjaikovski wel bij jullie onder de kerstboom. In deze mooie rode uitgave van Christofoor druk je op een knop waardoor muziekfragmenten klinken. Dans op je tenen zoals de Suikerspin in het verhaal. 19,95. Vanaf 5 jaar.2. Het Sleutelkruid

Of kies voor het prachtige verhaal Het sleutelkruid van Paul Biegel. Het verhaal vertelt over de oude Koning Mansolein, die bijna duizend jaar wordt. Trouwe dienaar Haas maakt zich zorgen. Het hart van de koning is zwak. Alleen de wonderdokter zou het oude, versleten hart van de koning nog kunnen opwinden. Daarvoor moet de dokter op zoek naar het sleutelkruid, dat Ver weg groeit. De reis is lang en voert over heidevlakten, door donkere bossen en langs verraderlijke moerassen. Zal de wonderdokter op tijd terug zijn?

Als het hart van de koning elke dag één keer flink klopt, zal hij het misschien redden. Daarom stuurt de wonderdokter alle dieren die hij tegenkomt naar het paleis van de koning om daar hun spannendste en mooiste verhalen te vertellen. Dit klassieke verhaal is een raamvertelling: elke dag vertelt een ander dier een verhaal. Paul Biegel is een meesterverteller en zijn taalgebruik verrijkt de woordenschat van voorlezer en toehoorder vanaf 6 jaar. Het boek is nu 12,50 in de uitgave met de linnen rode band. Op=op.3. Het kattenmannetje en andere sprookjes

Eigentijdse verhalen schreef Janneke Schotveld in haar nieuwste boek: Het kattenmannetje en andere sprookjes. Vijftien verhalen over stoere ridsters(!), die prinsen redden. Nare stiefvaders en lieve stiefmoeders. Omgekeerde rollen zonder dat het belerend wordt. Het openingsverhaal is een ontroerend verhaal over een oud mannetje, dat door heel goed luisteren vriendschappen sluit. De vele illustraties zijn o.a. van Martijn van der Linden en Annet Schaap. Voorlezen vanaf 6 jaar. Prijs 15,-4. Het magische avontuur

Het magische avontuur van Marianna Oklejak gaat over twee arme broers die de wereld intrekken op zoek naar geluk. Het wordt een tocht vol verrassingen, maar ook met valstrikken, en de bewoners van het bos zijn niet altijd zo gastvrij als je zou denken. De broers ontmoeten feeën, wilde dieren, een gemene heks, dwergen, en zelfs een bosduivel! Sommige van deze sprookjesfiguren helpen de broers, andere werken hen tegen. Zullen de broers het geluk vinden?

Ga mee op avontuur met de dappere broers, en help hen raadsels op te lossen, een magische ring te zoeken en de weg te vinden in doolhoven. Dit is geen verhalenbundel maar een zoekboek met raadsels met schitterende knipkunst uit de Poolse cultuur. Om samen in te bladeren, achter in het boek staan de oplossingen….Prijs 17,50.
5. Een kerstverhaal

Last but not least: het Kerstverhaal zelf. Zoals in de prachtige uitgave van schrijver en illustrator Brian Wildsmith over het meisje Rebecca, een meisje uit Nazareth dat een klein ezeltje begeleidt op zoek naar zijn moeder. Hun zoektocht eindigt in een stal in Bethlehem. Klassieke heruitgave uit 1989. Uitgegeven door Christofoor, prijs 10,-. Vanaf 4 jaar.


Deze boeken zijn allemaal verkrijgbaar bij Jeugdboekhandel Silvester aan het Rapenburg, Leiden. Hier word je goed geadviseerd en de boeken worden mooi ingepakt! Voor een echt cadeau onder de boom.

Silvester is extra open op zondag 13, 20 en maandag 21 december van 12 tot 17 uur.

En gesloten van 25 dec t/m 4 januari. Dinsdag 5 jan zijn ze weer open.