Voorleesdagen: Check de Prentenboek top 5!

16 januari 2017
Van 25 januari t/m zaterdag 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Jeugdboekhandel Silvester stelde voor ons hun top 5 samen. Veel voorleesplezier!
De Kleine Walvis is prentenboek van het jaar 2017!

De Nationale Voorleesdagen zijn voor alle kinderen die graag voorgelezen willen worden. En wie wil dat nou niet? Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Top 5
Ben je wel weer eens toe aan een leuk nieuw voorleesboek? Speciaal voor Kidsproof stelde Jeugdboekhandel Silvester in Leiden een top 5 samen:

1 - Prentenboek van het jaar: De Kleine Walvis, geschreven door Benji Davies. Vanaf 2 jaar.
De kleine jongen Boy vindt een jonge walvis op het strand en neemt hem mee naar huis. Maar een walvis als huisdier is niet eenvoudig. Past hij in de badkuip? Vertederend prentenboek over een ongewone vriendschap met sfeervolle tekeningen. En voor wie weten hoe het verder loopt leest ook het vervolg: Kleine Walvis in de winter, waarin de walvis de kleine jongen helpt. 
Prijs: €15,99 met vingerpopje. €13,99 zonder vingerpopje.
Eenmalige mini-editie (vanaf 25 januari) voor slechts 4,95 met een app.

2 - Klein geitje kan alles, geschreven door Yvonne Jagtenberg. Vanaf 12 maanden.
Een klein kartonnen boekje voor de allerkleinsten over een klein stoer geitje die alles al onder de knie heeft. Ideaal voor een kraamcadeautje.
Prijs: €5,99

3 - Kom uit die kraan! is weer een stoer prentenboek van Tjibbe Veldkamp. Vanaf 4 jaar.
Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat? Humoristisch kleuterboek vanaf 4 jaar. Ook bekroond met een Zilveren Griffel in 2016.
Prijs €13,95

4 - Lente,zomer,herfst ,winter, een informatief prentenboek van Britta Teckentrup. Vanaf 3 jaar.
Kijk door de gaatjes in de boom en zie wat de natuur allemaal doet in de vier jaargetijden met regen, zonneschijn, wind en sneeuw. Elk seizoen wordt tot leven gebracht door de kleurrijke illustraties. Een topper in het genre en geschikt voor school, dagverblijf en thuis.
Prijs €12,50

5 - Babydieren van Marion Billet. Vanaf 12 maanden.
De geluidenboekjes van uitgeverij Clavis sluiten aan bij de wereld van het jonge kind vanaf 12 maanden. De thema’s zijn: knuffeldieren, babydieren, de natuur. En voor peuters: vogels, wereldmuziek, mijn eerste muzieknoten etc. De geluiden van de serie zijn van goede kwaliteit en de batterij gaat lang mee en is verwisselbaar. Populaire kraamcadeautjes.
Prijs € 12,95

Tip: we mogen een exemplaar van De Kleine Walvis weggeven onder onze volgers op Facebook! Houd onze Facebookpagina dus goed in de gaten!


Voorleesactiviteiten
Tijdens de Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari zijn er de leukste activiteiten georganiseerd door bijvoorbeeld de bibliotheken en jeugdboekhandel. Jeugdboekhandel Silvester in Leiden heeft boven de winkel een fantastisch verteltheater met de mooiste voorstellingen en workshops. Zo wordt er op 4 februari voorgelezen uit De Kleine Walvis!. Ook leuk is de voorleesmarkt in de bibliotheek op 29 januari, met dansvoorstelling voor de kleintjes!

Tip: Ga deze maand vooral even langs de boekhandel en check de uitagenda van Kidsproof voor alle voorleesactiviteiten.