Disney On Ice: een magisch mooi uitje voor het hele gezin!

24 december 2016
Op 21 december ging Disney On Ice viert 100 Years of Magic in première in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook wij mochten meegenieten. Supertof!
Al de hele week werd er reikhalzend naar de show uitgekeken. Wie zouden er allemaal op hun schaatsen voorbij komen zoeven? Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Assepoester… en zouden onze favorieten (Anna en Elsa natuurlijk!) er ook bij zijn? Je begrijpt het al: de voorpret was enorm!

Na een hele poos aftellen is het dan eindelijk zover. De dag van de show is aangebroken. Op naar de Jaarbeurs! Nadat we met open mond de gigantische ijsbaan hebben bewonderd zoeken we ons plekje op. Al gauw dimmen de lichten en kan het plezier beginnen. Mickey en Minnie openen de show. Wat zijn ze lief! En kijk, daar zijn ook Donald Duck en Goofy. Donald zeult een enorme camera met zich mee, want hij wil heel graag een film gaan maken. Er is alleen één probleem, hij heeft geen flauw idee waarover. Gelukkig weten zijn vrienden raad: hij moet gewoon wat inspiratie opdoen door naar mooie verhalen te kijken!Dát komt helemaal goed, want vervolgens schaatst het ene na het andere Disneysprookje ons voorbij: Pinokkio verandert voor onze ogen in een echte jongen, Nemo vindt gelukkig zijn papa weer veilig terug en Belle wordt smoorverliefd op het beest (of is hij toch een prins?) Zo leuk!  “Kijk mama, Anna!” hoor ik ineens verrukt naast me. En ja hoor, daar zijn ze, onze heldinnen van Frozen. Het hele verhaal komt aan bod en het gaat zelfs sneeuwen! Wat een belevenis, het lijkt bijna echt. Ook de grappigste sneeuwpop ter wereld, Olaf, doet natuurlijk mee. Oeps, even verliest hij zijn hoofd. Gelukkig komt alles weer goed en leven ze allemaal nog lang en gelukkig!Na een korte pauze marcheren talloze speelgoedsoldaatjes uit Toystory over het ijs. Ook Mulan en haar gevolg zwieren sierlijk voorbij en tot slot wordt het verhaal van de Leeuwenkoning vertelt. Wauw, wat tilt die stoere leeuw zijn vrouwtjesleeuw hoog op zeg! Met een gezellige parade wordt de show afgesloten. Donald heeft meer dan genoeg inspiratie opgedaan om een film te kunnen maken en iedereen zwaait ons vrolijk gedag.Wat hebben we een heerlijke avond gehad! Met al die fantastische kostuums, weergaloze ijsdanscapriolen en prachtig uitgebeelde verhalen is deze show absoluut een aanrader. Van ademloos genieten op het puntje van je stoel tot luidkeels meezingen met je favoriete Disneyliedjes (laat het lòòòhòòòs, laat het gáááán!): het kan allemaal. Een ideaal uitje voor het hele gezin, mét een magisch randje!

Ook naar Disney On Ice viert 100 Years of Magic? Klik door voor meer info over deze superleuke ijsshow! Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar voor de shows in Utrecht (21 t/m 26 december 2016) en Amsterdam (28 t/m 31 december 2016).

(c) Disney/(c) Feld Entertainment