Disney on Ice, magisch kerstuitje!

24 december 2015
Als klein meisje mocht ik met kerst naar Disney on Ice. Dat heeft super veel indruk gemaakt, want ik kan me nog het spektakel, de vele merchandise en de mooie prinsessen herinneren. 
disney on ice Frozen
Als klein meisje mocht ik met kerst naar Disney on Ice. Dat heeft super veel indruk gemaakt, want ik kan me nog het spektakel, de vele merchandise en de mooie prinsessen herinneren. 

Vanavond mocht ik met mijn 2 oudste kindjes genieten van ‘Disney On Ice: Silver anniversary celebration’. Super leuk om dit met hen mee te maken. En wat hebben ze genoten! En ik? Ik heb alleen maar naar mijn kindjes gekeken en misschien nog wel meer genoten! In 2 uur werden we getrakteerd op een show met onze Disneyhelden. 

Gehuld in Elsa jurk en gewapend met Pluto boek, klommen we de trappen op naar onze plaatsen. Veilig dicht bij mama gekropen waren we klaar voor de show. ‘Mama, mama, kijk: Ze doen trucjes’. Komen ze zo nog een keer?’ Na de warming up voor het publiek kon Disney On Ice echt beginnen en zijn ze al snel onder de indruk. 

Mickey Mouse en zijn vrienden: Minnie Mouse, Donald, Katrien & Goofy gaan op wereldreis en nemen ons mee langs 4 mooie verhalen. Als eerste langs de Leeuwenkoning op de Savanne. Een mooi en rustig begin met de o zo bekende liedjes. Ik wordt zelf wel blij van Timon en Pumbaa met Hakuna matata. Mijn dochter is vooral betoverd door de acrobatiek op het ijs. 

Minnie Mouse is super blij dat ze het mooie Londen kan bekijken. En zo belanden we in de slaapkamer van Wendy en haar 2 broertjes die door Peter Pan en Tinkerbell mee worden genomen naar Neverland. En dat doen ze vliegend, echt vliegend! Mijn zoontje van 2 is helemaal onder de indruk en het wordt nog leuker als hij ontdekt dat je mag klappen als je iets mooi vind! Zodra Kapitein Haak met zijn boot op het ijs verschijnt zit mijn dochter (bijna 4) snel bij me op schoot. Uiteraard wint Peter Pan en kunnen we rustig bijkomen tijdens de pauze. 

Gelukkig hebben we nog 2 mooie spektakels te goed! Na de pauze brengen Mickey Mouse en zijn vrienden ons naar de onderwaterwereld van Ariel. De kleurrijke vissen, vrolijke liedjes en sierlijke dansers op het ijs maken dat mijn kindjes vrolijk klappend naast mij zitten te hupsen op hun stoel. 

Het wachten was op hun favoriet; Frozen, maar wordt helemaal aan het eind beloond. Om ons heen horen we heel wat meisjes meezingen met ‘Laat het los’, maar de meeste oooh’s en aaah’s vallen wanneer Olaf het ijs op komt rijden. Volgens mij wil iedereen in de zaal Olaf wel voorzien van een warme knuffel, waar hij zo van houdt. Het hele verhaal zitten mijn kindjes ademloos te kijken, helemaal wanneer er boven het ijs sneeuw naar beneden komt dwarrelen. Mooi hoe het ijs en het verhaal aan het einde letterlijk bij elkaar komen! Een super mooie afsluiting van de show. Maar niet voordat de Disneyvriendjes allemaal nog een keer langskomen en ons al dansend, zingend en zwaaiend gedag zeggen! 

Disney on Ice is wat je van Disney mag verwachten. Mooie decors en nog mooiere kostuums, strak geregisseerde dans, spectaculaire effecten op het ijs en in de lucht en vrolijke muziek. Naast de herkenbare hoofdpersonen maakt ook het goed gevulde en magische ensemble veel indruk. 


Wij hebben een betoverende avond gehad! Wil jij net als ons genieten van dit kerstuitje? Kijk snel of er nog kaarten zijn in Utrecht of Amsterdam.