icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Een geweldig dierenfeestje bij De Vossenhoeve

10 januari 2015
Onze Elin werd begin 2015 alweer 5 jaar en dat is dé leeftijd waarop je bij ons je eerste kinderfeestje mag geven.

De keuze was niet heel moeilijk. Elin is dol op konijnen en pony's en 'vaste klant' op de kinderboerderij van Voorschoten. Dus Sandy gebeld, en ja hoor, we konden terecht op 10 januari: hoera!

Toen we vanmorgen (10 januari dus) wakker werden, was het weer zacht gezegd onstuimig: storm en buien de hele dag, als dat maar goed komt...

Om 14.00 uur begon het partijtje in de prachtige nieuwe boerderij op de kinderboerderij waar Sandy ook haar shetlanderij 'de Vossenhoeve' heeft ondergebracht. Femke, Maud, Esmee, Tara, Noor, nog een Esmee en natuurlijk Elin hadden er duidelijk heel veel zin in!

Met z'n allen gezellig aan tafel, de verwarming lekker aan. De dametjes kregen lekkere limonade en een plakje cake en natuurlijk mocht de jarige jet alle kadootjes uitpakken. Van Sandy kreeg Elin zo'n prachtige rozet met haar naam erop (en die hangt nu bij haar bed..).

En toen naar buiten: naar de dieren! Sandy begeleidde het allemaal heel erg leuk en vertelde van alles over de geitjes, over varken Dora in haar gloednieuwe hok, over de schapen, de ezels en natuurlijk ook over de pony's.

Binnen in de boerderij wonen de konijntjes en cavia's, en die moeten natuurlijk allemaal even geknuffeld worden door de meiden. Mandje op schoot en aaien maar!

De pony's hadden ook nodig een poetsbeurt nodig na al dat slechte weer. Met z'n zevenen hard aan de slag om de liefste pony zo mooi mogelijk te maken. Met schattige gekleurde staarten en vlechten in de dikke manen zag ze er fantastisch uit:-)

Natúúrlijk is er ook door allemaal een ritje op de pony gemaakt en als kers op de taart mochten de meiden ook nog mee met de ponykar. Wat een feest!

Ik heb de hele middag alleen maar hele vrolijke blije gezichtjes gezien. Lekker buiten rondrennen en met de dieren bezig. Binnen even bijkomen in de gezellige boerderij met een glaasje limonade en wat lekkers. Dit onder de kundige en enthousiaste begeleiding van Sandy. En gelukkig viel het weer uiteindelijk ook nog reuze mee:-)

Kortom: écht een aanrader!

Tip: Kijk snel als je meer wilt weten over dit leuke dierenfeest!