Kids hebben goede voornemens in 2016

7 januari 2016
Meer dan de helft van de basisschoolkinderen heeft goede voornemens voor 2016. Dat blijkt uit onderzoek van Totally Fit Kidz. Totally Fit Kidz is een programma dat kinderen op de basisschool op een speelse manier helpt met een gezonde leefstijl.
Totally Fit Kidz is vanaf  januari weer ieder weekend op tv. Het is een programma van RTL Telekids in samenwerking met de Hartstichting en het Nationaal Schoolontbijt.

Goede voornemens kinderen
Meer dan de helft van de basisschoolkinderen heeft goede voornemens voor 2016, zo onderzochten de programmamakers.

De top 5 luidt:

1. Geld sparen
2. Gezonder eten
3. Beter huiswerk maken
4. Meer bewegen
5. Beter luisteren/liever zijn

Reden genoeg voor Totally Fit Kidz om deze voornemens met betrekking tot gezonder eten en meer bewegen te omarmen. Vanaf de tweede dag in het nieuwe jaar, zaterdag 2 januari 2016, gaan presentatrice Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze kinderen en hun ouders helpen om deze gezonde voornemens ook uit te voeren.

Pimp My Lunch Box
Het seizoen telt 25 afleveringen vol tips en voorbeelden voor een gezondere leefstijl. Zo gaan Mathijs en Ingrid samen met kinderen gezonde traktaties maken. Ze  bezoeken topsporters om te kijken hoe je op een leuke manier meer kan bewegen. Kinderen laten hun ultieme gezonde schoolpleintip zien, om de kijkers te inspireren om ook vaker naar buiten te gaan. Daarnaast is geen basisschool in Nederland meer veilig voor de Pimp My Lunch Box overval, waarin ongezonde of saaie lunchtrommels een gezonde metamorfose krijgen.

Kinderen bepalen inhoud lunchtrommel
Volgens 65% van de ouders beslist hun kind over de inhoud van de lunchtrommel. Kinderen zeggen zelf veel meer invloed te hebben, want volgens 85% van de kinderen beslissen zij wat er mee naar school gaat. Driekwart van de kinderen luncht minimaal drie keer per week op school. De standaardlunch van Nederlandse kinderen bestaat uit hartige boterhammen (87%) en vaak ook een zoete (55%) variant. Daar wordt een stukje fruit bij gegeten (54%) en vruchtensap (30%) of water (26%) bij gedronken. ( Bron Hartstichting)

Totally Fit Kidz op tv
Totally Fit Kidz is iedere zaterdag en zondag te zien om 15.25 uur bij RTL Telekids, op het kanaal van RTL 8. De Telekids programma's zijn gericht op kinderen tussen 3 en 9 jaar en zijn Nederlands gesproken, educatief en geweldloos.

Hartstichting
De Hartstichting en Het Nationaal Schoolontbijt hebben dit programma mogelijk gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen een gezonde leefstijl aanleren. “Een goed ontbijt is een heel belangrijke start van de dag” En “ Gezonde kinderen hebben later minder kans op hart- en vaatziekten” “We wilden graag een programma maken waarin we op een aansprekende manier kinderen en hun ouders inspireren gezonder te leven, door tips voor gezondere voeding op school te geven. Zonder dat we belerend willen zijn.”

Wat ons betreft is dat gelukt! Totally Fit Kidz is zeker kidsproof en mijn kinderen willen nu alle sporten doen en zelf hun broodjes maken!

Meer info
Totally Fit Kidz is iedere zaterdag en zondag te zien op RTL Telekids rond 15.25 uur. En ook op ieder moment te bekijken RTL , online.