TOP 5 Griezelboeken!

14 september 2017
YES! Voor de Kinderboekenweek 2017 stelde Jeugboekhandel Silvester speciaal voor Kidsproof een TOP 5 samen. Griezelen maar!
Liefhebbers van rammelende botten, enge geluiden, monsters en griezels komen helemaal aan hun trekken in de komende Kinderboekenweek. Het thema: 'Gruwelijk Eng' laat je rillen en beven, brrr...

Als je al dat engs en spannends net iets té spannend vindt of als je er misschien niet zo van houdt, zijn er ook boeken die gaan over moed & dapperheid, of over je angst overwinnen. Voor iedereen, van jong tot oud, is er dus wel een passend boek te vinden. En soms is het zelfs zó moeilijk kiezen, dat je ze allemaal wel wilt lezen!



Om ons te helpen een keuze te maken uit al die boeken, heeft Jeugdboekhandel Silvester een fijne TOP 5 boeken gemaakt van hun favoriete griezelboeken:

1. AAA-WOE! Wie maakt dat geluid? Van Jonny Lambert, €12,50.
De dieren in het bos worden ongerust, wie maakt dat enge geluid? Of valt het wel mee als je werkelijk op onderzoek uitgaat? Vanaf 3 jaar. Prachtige illustraties.

2. Monsterbonsterbulderboek van Jozua Douglas, €13,99.
In Het monsterbonsterbulderboek tovert Bruno zijn ouders tot monsters. Maar het leven met monsterouders is toch niet zo leuk als hij dacht. Ze maken te veel lawaai en te veel rommel. Lukt het Bruno om zijn ouders weer terug te toveren? Vanaf 5 jaar.

3. De broers Grombek van Jozua Douglas, €10,-.
Jozua Douglas schreef 3 boekjes over een bange vader Wout en een dappere zoon Rik, die draken en tovenaars verslaan. Voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 7 jaar.



4. De Gruwelijk Grappige Griezelverhalen, tot 1 november voor €7,99. 
Voor de liefhebbers met stalen zenuwen schreven Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel een bundel grappige griezelverhalen. Om vooral NIET te lezen voor het slapengaan… Vanaf 10 jaar.

5. Lampje van Annet Schaap, €16,99.
Een betoverend debuut van Annet Schaap over de dochter van een vuurtorenwachter, die terecht komt in het Huis van de Admiraal. Spookt het werkelijk op zolder, woont er een monster of…? Een sprookjesachtig verhaal over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht. Vanaf 10 jaar.

P.S. Psttt... Hou jij wel van spanning en sensatie? Ga dan zeker naar de Escape room op de 2e etage in het Verteltheater van Jeugdboekhandel Silvester. Kom met je vriendjes en/of vriendinnetjes en probeer uit de boekenkamer te ontsnappen!

En wil jij één van deze boeken winnen? Houd onze Facebookpagina in de gaten!

Veel griezelplezier tijdens de Kinderboekenweek!