Koningsdag 2017 in en om Leiden

10 april 2017
Donderdag 27 april is het Koningsdag. Een groots oranjefeest wordt het zeker! En in de meeste plaatsen beginnen de festiviteiten zelfs al die week daarvoor.
Koningsdag 27 april Leidse regio

Natuurlijk zijn er in Leiden en omliggende gemeenten heel veel activiteiten om met de kids te doen rondom Koningsdag. Een paar uitgelicht:

In Leiden is er op de Beestenmarkt een kinderkermis. Rondom de Hooglandse kerkgracht en Breestraat is er de kinderrommelmarkt. Lekker rondsnuffelen of zelf verkopen. Bij Het Gerecht zijn er diverse kinderspelen.

In de Professorenwijk is er een leuke kinderoptocht en kan je met een speciale kinderkaart voor de Kinderspelen aan alle spelen meedoen. Er is een luchtspringkussen en een grote zandbak. Later op de dag kan je meedoen aan gave Circus workshops met daarna een voorstelling van Kindercircus Miloco.

Ook in het Westerkwartier is van alles te beleven; kleedjesmarkt, springkussen, kinderspelen en meer! In Leiden Zuid-West is een leuke ballonnenwedstrijd, zijn er kinderspelen, is er een springkussen en zelfs een tekenwedtrijd!

In Voorschoten is er een kinderrommelmarkt, kun je zwieren en zwaaien op de kermis, meelopen of kijken naar de kinderoptocht. Er is bootcamp, touwtrekken en de leuke eendjesrace in het Berkhoutpark. Kijk snel!

Vanaf 22 april kun je in Oegstgeest naar de kermis. Deze week is er nog veel meer leuks. Penalty schieten, vuurwerkshow, vorstenjacht door de bibliotheek. Bekijk het programma!

Leiderdorp staat ook weer helemaal op z'n kop. Vanaf 22 april is de gezellige kermis bij De Bloemerd. Op 27 april is het een feestje op het terras bij Brasserie Park, waar weer allerlei leuke dingen voor kinderen op het programma staan!

 
Wij wensen iedereen in ieder geval een onvergetelijk feest! En we feliciteren Koning Willem-Alexander vast met zijn 50e verjaardag op 27 april!

Tip: onze Koningsdagexpert Claudine deelt haar 12 favorieten hoe je op 27 april ook een leuk centje kunt verdienen!

Nog een paar handige links:

Oranjevereniging Katwijk
Oranjevereniging Noordwijk
Oranjevereniging Voorhout
Oranjevereniging Noordwijkerhout