Leuke kinderuitjes met Pasen

14 maart 2017
Heerlijk! Een paar vrije dagen op komst om samen met de kids leuke dingen te gaan doen.
Vrolijk Pasen!

Of je nu zin hebt om lekker te gaan brunchen of om samen de natuur in te gaan… op Kidsproof.nl/leiden vind je alle leuke Paastips voor het hele gezin in en om Leiden. Hieronder een aantal van onze favorieten!

Vaar je mee naar Paaseiland?
Een heel leuk uitje met het gezin is een vaartocht naar Paaseiland! Dat kan op 14, 16 en 17 april bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bij de Nieuwkoopse Plassen. De Paashaas heeft op het eiland allemaal vogeleieren verstopt... weet jij ze te vinden en van welke vogel welk ei is?

Dansende koeien
Op maandag, Tweede Paasdag, mogen de koeien van Kampeerboerderij Straat-Hof weer naar buiten. De dames dansen dan naar buiten, altijd een feestje om te zien! En er is zoveel leuks te beleven op deze boerderij. Aanrader!

Paasbrunchen
Vind je het leuk om met Pasen uitgebreid te gaan brunchen of lekker uit eten te gaan met het hele gezin? Doe dan eens inspiratie op in onze rubriek ‘Uit eten’. Hier hebben wij dé restaurantjes voor je op een rijtje gezet waar je met je kids perfect terecht kunt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk Paasbrunch bij de Olmenhorst mét leuke workshops! Ook te gek is de Paasbrunch bij Brasserie Park, mét leuke activiteiten voor de kids! 

Pasen in de trein
In het Paasweekend rijdt de Stoomtrein van Stoomtrein Katwijk voor het eerst na de winter weer gezellig langs het Valkenburgse meer. Ga je ook mee?Paaseieren zoeken
Dat doen wij ieder jaar, vaste prik! Zoek een leuke plek in de natuur  en verstop daar de eitjes. Het Panbos bijvoorbeeld is altijd een aanrader. Zó leuk om de kids fanatiek op zoek te zien gaan. Ook kun je hele bijzondere eitjes zoeken in de tuin van Museum Volkenkunde. Uit Kenia! Daarna kun je ze beschilderen. Leuk!

Kidsfestijn in de sneeuw
Onze kids zijn in april écht nog niet klaar met skien en boarden. Bij SnowWorld is er in het Paasweekend het Kidsfestijn! Lekker de sneeuw in, jipieieieie!

Weekendje weg
Een paar nachtjes ergens anders slapen? Op een fijne plek waar ook kinderen welkom zijn? Nieuw op onze site zijn de Kidsproof-overnachtingsadressen. Ga er lekker een paar dagen op uit in je eigen omgeving of naar één van de andere Kidsproofregio's!

Lekker thuis
Zijn de paasdagen voor jou juist hét moment om wat quality time thuis of bij opa en oma door te brengen? Ook daarbij helpen we je met Kidsproof.nl op weg. In onze rubriek ‘DIY’ staat heel veel Paasinspiratie: leuke knutselideetjes, recepten en spelletjes voor binnen en buiten. Ook schreven we dit blog met 12 DIY Paastips.

We verzamelen en vullen onze Uitagenda iedere dag met nieuwe leuke uitjes met de kinderen. Regelmatig even checken dus! 

Vrolijk Pasen!