Onze reis naar Costa Rica met RikjsaKids!

28 december 2015
Het is alweer een paar jaar geleden dat we op reis gingen met ons gezinnetje naar Costa Rica. Jurjen (toen bijna 4), Elin (9 maanden), Herman en ik. Zelf hebben we al veel van de wereld mogen zien en dat willen we onze kinderen ook meegeven. We gingen met RiksjaKids, lees hier onze ervaring!
RiksjaKids reis naar Costa Rica

Costa Rica leek ons een heel geschikt land. Niet te groot, veilig, goede medische voorzieningen en bovenal prachtige natuur. We houden beide helemaal niet van georganiseerde reizen maar om nou met 2 kleintjes op de bonnefooi te gaan… nee, dat ook niet.

Kindvriendelijk
We kwamen in onze zoektocht uit bij RiksjaKids. Een online reisorganisatie speciaal voor gezinnen, waar jezelf met bouwstenen je reis samenstelt. Bouwstenen zijn een paar reisdagen op een bepaalde plek, samengesteld door RiksjaKids. Dan weet je dus zéker dat je accommodatie kindvriendelijk is, en de eventuele activiteiten en vervoer ook.

Goed geregeld
Eerst dachten we een aantal bouwstenen aan onze zelfbedachte rondreis toe te voegen, maar uiteindelijk hebben we een complete reis – een individuele rondreis op maat, incl. vervoer – bij RiksjaKids geboekt.  We vonden de bouwstenen zó leuk en het toch ook wel fijn om zeker te weten dat alles goed geregeld is… Zeker met onze baby van 9 maanden!

Valse start
We begonnen in San José, de hoofdstad. Een beetje een valse start want onze vlucht Amsterdam-Madrid ging pas véél later (staking? Nee niet nu!) waardoor we de aansluiting naar San Jose mistten en een nachtje in Madrid moesten blijven. Aangekomen in San Jose regende het ook nog eens pijpenstelen dus daar helaas niet veel van gezien..

Op naar het paradijs
Onze huurauto (een dikke 4WD!) stond klaar toen we naar onze volgende bestemming gingen: Sarapuiqui. Wat een paradijs! Geen regen meer, maar een héérlijk huisje te midden van prachtige natuur: palmbomen, bloemen,  héél véél vogels in alle kleuren. Die kolibri's zijn ook echt zo gaaf! We zagen zelfs een krokodil toen we in een bootje gingen varen.

Toekan bij het ontbijt
Via een mooie route kwamen we een paar dagen later aan bij de Arenal: dé vulkaan van Cosa Rica. Vanuit de warmwaterbronnen waar we op een avond heel fijn hebben gebadderd, hadden we uitzicht op de Arenal. Magisch! We sliepen in een superleuk boshuisje, tussen de vogels en eekhoorntjes. En bij ons ontbijt zagen we gewoon een toekan, vlakbij!

Heksensoep
Onze volgende stop was Rincon. Daar weer een fijn huisje met héérlijk zwembad. Een prachtige wandeling met Elin in de rugzak bracht ons via borrelende modder (heksensoep!) naar een waterval.

Hobbeldebobbel
Op naar Monteverde! De nevelwouden van Costa Rica. Heel blij met de 4VD toen, want de weg naar boven zat vól gaten, hobbels en bobbels. Hier prachtig gewandeld over de bruggen door de boomtoppen, vergezeld van het geluid van de brulapen. En op zoek naar de Quetzal, een heel bijzonder vogeltje met een enorme staart. Gevonden? Jazeker!

Leguanen in onze boom
Na een paar dagen op naar Samara, waar we een week zijn gebleven. Wat een héérlijke plek! Supermooi huisje, zelfvoorzienend, in een waar paradijsje. Vlakbij het super relaxte witte strand met wuivende palmbomen… zwembad erbij, hangmatjes en weer overal bloemen en bomen. We hadden zelfs een paar leguanen in onze boom!

Met onze aapjes naar het strand
Onze laatste plek was Manuel Antonio. Weer een heerlijk verblijf bij het strand, met overal aapjes om ons heen en uiteraard weer overal de mooiste vogeltjes. Geweldig gewandeld en gerelaxt voor  we weer naar huis gingen…

Aanrader!
Wat een gave reis! Zo genoten van elkaar en alle mooie dingen. Prachtige dieren gezien: vogels in alle kleuren, toekan, krokodillen, leguanen, kikkertjes, witneusbeertjes, apen, vlinders en nog veel meer. De mensen in Costa Rica zijn ook ontzettend vriendelijk en behulpzaam en dól op kinderen. Vooral onze schattige baby trok ernstig veel aandacht! Heel vaak geknuffeld door lieve Costa Ricaanse dames uit de keuken;-) En onze oudste – nu al 8 jaar -  weet nog best veel van Costa Rica en is (nog steeds) dol op vogels, kikkers en leguanen. Echt een aanrader dus!

Reiskriebels
En nu? Nu zijn we een paar jaar verder, een kindje rijker en na een paar vakanties dichtbij kriebelt het weer. We denken nu aan Canada… walvis en beren spotten… en hoera: RiksjaKids heeft ook een Canadareis! Here we go!

Wil jij ook samen met je kinderen de wereld ontdekken? Kijk dan vooral op www.riksjakids.nl! Ze hebben 12 kindvriendelijke bestemmingen: Marokko, Zuid Afrika, Sri Lanka, Thailand, Bali, China, Vietnam, Griekenland, Mexico, Amerika, Canada en Costa Rica.