Winters dagje uit in Leiden

15 december 2016
Een dagje Leiden is altijd leuk. Fantastische musea, een overzichtelijke oude binnenstad. Echt een fijne stad om te ontdekken. Zeker in deze tijd, want Leiden staat volledig in het teken van de Winter Wonder Weken met een ijsbaan en de drijvende kerstmarkt. Lees snel verder!

Of Koning Winter nou wel of niet komt. De Nieuwe Rijn is een winters dorp compleet met een grote ijsbaan. Op de schaatsen rondjes zwieren en zwaaien op de gracht. Daarna warme chocomelk of een glaasje glühwein: genieten van winterse taferelen!

Na het schaatsen loop je zo door naar de kerstmarkt op het water. Uniek hoor, want het is de enige drijvende kerstmarkt in Nederland. Fijn kerstshoppen in wintersfeer. En om het plaatje compleet te maken is er ook een nostalgische kermis, zo leuk! Lees snel alles over de Winter Wonder Weken in Leiden!

Volop kinderactiviteiten in de Leidse musea

Leiden staat bekend om de hoeveelheid leuke musea. En die hebben deze kerstvakantie weer volop superleuke activiteiten voor de kids!

Rijksmuseum van Oudheden

De mummies zijn eindelijk terug in het museum, na anderhalf jaar verbouwen. Het Rijksmuseum van Oudheden is dan ook de plek om in Oud-Egyptische sferen te komen! In de kerstvakantie moet je dat zeker even doen én kun je ook nog knutselen op z'n Grieks. Doe de Klaas van Kruistum-audiotour in de nieuwe Egyptische zalen, volg de Dummie de mummie-speurroute of schuif aan bij het Egyptische knutselatelier in de Tempelzaal. Helemaal bijzonder is de feestelijke Egypte-dag op 28 december die het Rijksmuseum organiseert met het kinderweekblad Kidsweek. Deze dag staat helemaal in het teken van farao’s, hiërogliefen en mummies.
Kijk snel voor het kerstvakantieprogramma in het RMO!

Museum Volkenkunde

Wat zijn er weer veel toffe dingen te doen in Museum Volkenkunde! Allemaal rond het thema 'Veren'. Natuurlijk kun je ook Superkrachten verdienen en in het nieuwe Wereld Lab de Superkrachten-game spelen. De allerkleinsten kunnen op pad met een kleur- en speurkaart èn een fantasieritje maken in de Wilde Bus. Lees hier het kerstvakantieprogramma van Museum Volkenkunde!

Naturalis

Wie Leiden zegt, zegt eigenlijk ook Naturalis! En in dit te gekke museum ontmoet je natuurlijk T. rex Trix, ruim 12 meter lang, 6000 kilo spieren, botten, klauwen en tanden. . WROAHHH Kijk snel voor het kerstvakantieprogramma van Naturalis! Let op: tickets bestel je alleen online. Ben jij ook helemaal in de ban van T. rex Trix in Naturalis geraakt? Speciaal voor Trix zijn er een heleboel leuke T. rex activiteiten door heel Leiden bedacht. Tip: ook leuk om met de T.Rex trein Leiden te ontdekken in de kerstvakantie.


Doe dus zeker een dagje Leiden in wintersferen, er is zoveel leuks! Helemaal als uitje in de kerstvakantie. Het station van Leiden ligt op loopafstand van het centrum. Heel veel plezier in Leiden!

Tip: Kijk vooral ook bij onze categorie Uit eten waar je met je kids goed terecht kunt voor een hapje en drankje


Tip: Leiden heeft genoeg leuke kinderwinkels om fijn te shoppen met en voor de kids!