Maak kennis met Emma, van Em's RealFood uit Leiden

2 februari 2021
Emma is moeder van twee jonge kinderen en heeft haar eigen foodblog: Em's Real Food. Ze deelt regelmatig haar tips op Kidsproof Leiden en stelt zich hier aan jullie voor..

Hallo allemaal! Mijn naam is Emma van der Deijl en ik schrijf sinds een tijdje voor Kidsproof. Ik ben mama van een zoon van bijna 4 en een dochter van 8 maanden. Ik ben sinds 2014 getrouwd.

Ik heb rechten gestudeerd en de afgelopen 11 jaar heb ik als jurist gewerkt. Sinds deze zomer echter niet meer: ik heb van mijn foodblog Em’s Real Food na 7 jaar bloggen mijn werk gemaakt!

Mijn blog draait om snelle recepten van echte ingrediënten. Makkelijke gerechten voor mensen met weinig tijd en echte levens. Daarnaast schrijf ik over eten met kinderen en culinaire opvoeding, maar ook over reizen en lifestyle voor diezelfde échte mensen met échte levens.

Van 2004 tot enkele weken geleden woonde ik in Leiden, en sinds kort in Leiderdorp. Gelukkig dus nog steeds in de buurt, want ik ben werkelijk dol op Leiden, én op de mooie omgeving hier.

Emma's favoriete uitjes met kinderen

Strand, bos, polder, water, cultuur, alles is hier dichtbij, en ik neem mijn kindjes graag mee om het allemaal te ontdekken. Het allerfijnst vind ik koffie halen bij in de stad, en dan lekker een rondje lopen.

Daarnaast zijn mijn zoon en ik dol op de Leidse musea. Samen naar een museum is één van onze favoriete uitjes. In de zomer gaan we graag naar de waterspeeltuin van Rijksmuseum Boerhaave, de rest van het jaar gaan we het liefst naar Naturalis, want mijn zoon is een echte dierenvriend. Het allerleukste vonden we Naturalis toen we vlak voor sluitingstijd de zaal met álle dieren voor onszelf hadden. Heb jij wel eens zingend over olifanten en stampend als een olifant onder de slurf van een échte olifant gelopen?

Emma's restaurant tips in Leiden

Onder normalere omstandigheden gaan mijn man en ik graag uit eten, al dan niet met ons gezin. Mijn favoriete restaurants in Leiden vind je uiteraard ook op mijn site. De leukste plekken om met kinderen te gaan eten vinden wij Karalis en Mexicaanse Tabú (foto hieronder)! Zonder kinderen gaan we graag naar Sabor en Bar Lokaal.


Ook van thuis blijven maken we regelmatig een feestje, bijvoorbeeld door de kerstdagen in pyjama door te brengen terwijl we lekker comfort food eten.

Leuk dat je mijn blogs op mijn site én hier op Kidsproof Leiden volgt!
Emma

Naar de website