8 Leuke gezinsuitjes met Pinksteren!

24 mei 2019
Een fijn lang weekend voor de boeg, Pinksteren! Er is heel veel te doen voor het hele gezin in en om Leiden. Check deze leuke gezinsuitjes!
Pinksteren
1 - Leidse Hofjesconcerten
Tijdens het Pinksterweekend geniet je in Leiden van de Leidse Hofjesconcerten. Ook dit jaar weer een superleuke Kinderroute op 9 en 10 juni! Kom je ook genieten van de muzikale voorstellingen? Reserveer je kaartjes!

2 - Appelparade
Ieder jaar een heerlijk Pinksterfeestje. De Appelparade op biologisch landgoed De Olmenhorst op 9 en 10 juni, dit jaar samen met tijdschrift Kiind. Met o.a. kasteel bouwen, zelf theater maken, pony rijden, (h)eerlijk eten en shoppen!3 - Grijze Jager Dag
Of je nu wel of geen fan bent van de Grijze Jager-boeken van John Flanagan: de Grijze Jager Dag is een gewéldig avontuur. Je kunt boogschieten, zwaardvechten, vuur maken en er zijn spectaculaire shows... Kom je ook?

4 - Dag van het Kasteel bij Duivenvoorde!
Op Tweede Pinksterdag is de Dag van het Kasteel. Ook bij Kasteel Duivenvoorde zijn alle ridders en prinsessen van harte uitgenodigd. Superleuke aciviteiten deze dag! Zo kun je een rondleiding krijgen door het kasteel, lekker picknicken in het kasteelpark,meezingen en -dansen met een heuse middeleeuwse troubadour en nog veel meer leuks!5 - Campina Open Boerderijdagen
Te gek! Op 31 mei en 10 juni openen 69 boeren hun staldeuren voor jullie tijdens de Campina Open Boerderijdagen! Aan de hand van coole spellen en activiteiten ontdek je hoe de melk van de koe terecht komt in jouw glas. Leuk én leerzaam dus!
Op het terrein van Museum Volkenkunde vind je op zaterdag 8 juni de jaarlijkse Bijenmarkt. Met kinderworkshops, muziek, bijenartikelen en natuurlijke producten. Verder is er een muziektheater, kun je je laten schminken en zijn er allerlei spelletjes te doen!

7 - Op safari
Ga op zaterdag 8 juni met de boswachter op safari in echte Landrovers. En misschien kom je wel wilde dieren zoals reeën tegen!8 - Pinksteren bij Het Wedde
Neem tijdens het Pinksterweekend een plons bij zwembad Het Wedde. De openingstijden zijn speciaal voor deze dagen aangepast. Alle tijd om met je vriendjes of familie lekker te zwemmen. Veel plezier!

En natuurlijk is er nóg meer te doen. Kijk hiervoor in onze Uitagenda. Fijn weekend!