Kennismakingscursussen Verwonder om de Hoek

6 oktober 2021
In mei en juni 2022 starten supertoffe kennismakingscursussen voor kinderen: natuur, dans, sterrenkunde, programmeren, tekenen, muziek en mozaiek. Kijk snel en meld je aan!
De kennismakingscursussen van Verwonder om de Hoek duren 5 weken en starten in mei of juni op woensdag, donderdag en vrijdagmiddagen. En dat voor maar €25,-! Bekijk het aanbod hieronder en meld je meteen aan!

Het kennismakingsprogramma van Verwonder om de Hoek basisonderwijs is voor kinderen van groep 1 t/m 8.

ARS Leonardo da Vinci / 2021
Leonardo da Vinci is een grote inspirator, maar in 2021 ben je zelf de held van deze cursus! Wel volg je in deze lessen zijn voorbeeld en doe je de mooiste ontdekkingen. Je start met een tekening/collage op papier en maakt daarna je eigen heel slimme - grappige uitvinding, een bijzonder (vlieg) apparaat, of een geheime plek waar je wilt wonen. Dit zijn superspannende lessen waarbij fantasieen ambacht een grote rol speelt.



Jeugdtheaterhuis Musical
Kun je niet stilzitten als je muziek hoort en ben je het gelukkigst als je kunt zingen, dansen én toneelspelen? Schrijf je dan in voor de kennismakingslessen Musical van het Jeugdtheaterhuis. Dans en zing de sterren van de hemel en leer goed met je stem en je lijf om te gaan. Onder leiding van onze professionele docenten maak je kennis met alles wat musical te bieden heeft.



Jeugdtheaterschool De wonderlijke wereld van Theater
Wilde jij altijd al eens als Alice in Wonderland rondlopen, als boef een geheime bank beroven of toch misschien president van het land worden? ‘De wonderlijke wereld van Theater’ is een theaterworkshop waarin je je eigen verhaal mag maken tot een levend toneelstuk, alles kan en mag in jouw verhaal. In 5 lessen leer je je lichaam en stem op het toneel te gebruiken, hoe klink je bijvoorbeeld als Koning van het land? Iedere les eindigt met een zelfgemaakt toneelstuk. Tot snel in ‘De wonderlijke wereld van Theater’!



BplusC Rap
Heb jij een passie voor rap? Zoveel zelfs dat je het ook zou willen kunnen? Of ben je al bezig met rap, maar wil je aan je skills werken en vooruitgang boeken? Schrijf je dan in voor deze cursus!



Oude Sterrewacht Leven in het heelal
Weet jij hoe groot het heelal is? Reis in vijf workshops met de Oude Sterrewacht mee door de ruimte en ga met ons op zoek naar leven. In deze cursus ontmoet je échte sterrenkundigen en leer zelf hoe het is om sterrenkundig onderzoek te doen. Ontwerp, bouw en test je eigen alien, zodat deze de barre omstandigheden op andere planeten kan overleven. In de laatste workshop organiseren we een expositie. Reis je met ons mee naar onbekende planeten?



iLab BplusC Programmeren met scratch en CoSpaces
Kom creatief programmeren voor beginners! We werken met Scratch (2D) en CoSpaces (3D), waarin je begint met ‘drag & drop’ codeblokken. Door de juiste codeblokken op elkaar te stapelen maak je je eigen spelwereld. Laat een robot door het cursuslokaal lopen of programmeer graphics op een ledboard. In deze cursus leer je de basis van programmeren maar heb je al een beetje ervaring met de programma’s, dan is de cursus ook voor jou. Pak je kans om volop nieuwe
technieken en apparaten te leren kennen!



Jouw eerste dans-ontdekkingsreis
Dans, vlieg, geniet en ervaar. Elke cursus op de Rockschool is dikke pret. Spelenderwijs leer je danstechnieken en ervaar je dat bewegen op muziek je vrolijk maakt! Zin? Schrijf je in!

Haagweg 4 Kunstenaarstechnieken
Verwonder je in het atelier van een kunstenaar en experimenteer met verschillende technieken zoals: tekenen, schilderen, collage en grafiek 3D. Meld je aan voor deze veelzijdige ontdekkingsreis!



Museum Volkenkunde Wie waren die Azteken?
Ontdek het in Museum Volkenkunde. Je leert niet alleen van alles over het oude Azteekse rijk, maar ook over Azteekse
tradities van nu. De film Coco heeft straks geen geheimen meer voor jou, na deze activiteit weet je alles over hoe de Azteken hun feesten vormgaven en over het bouwen van een Mexicaans altaar. Zin in een setje creatieve Museumbezoeken? Doe mee met Volkenkunde!



Moozenco Mozaïek
Op een gezellige en creatieve manier een mooi kunstwerk maken, en ondertussen meer horen en leren over de kleurrijke stijlen en techniek van het mozaïek? Meld je dan aan voor onze workshop Mozaïek en maak kennis met de vele verschillende materialen, kleuren, vormen en mogelijkheden van deze decoratieve en prachtige kunstvorm.



Hortus Natuuravontuur!
Waar komt chocolade vandaan, kan een cactus verhuizen naar de tropen en hoe vangen vleesetende planten hun prooi? Ontdek het in de Hortus botanicus Leiden! Dit is niet zomaar een tuin, maar een tropisch regenwoud met wandelende bladeren, een droge woestijn met stekelige cactussen en een plek waar bomen fluisteren! Ga mee op natuur avontuur en
verwonder je over de kleine en grote groene natuur vondsten.

Zit er iets voor je bij? Vast wel! Klik door via de roze button voor de data en tijden en meld je aan!

Tip: heb je wat oudere kids? Er zijn ook cursussen voor het voortgezet onderwijs! Naar de website