Kinderboeken TOP 5 met thema Vriendschap!

17 september 2018
Jeugdboekhandel Silvester heeft een Kinderboeken Top 5 samengesteld met het thema van de Kinderboekenweek: Vriendschap. Check ze alle 5 en doe mee aan de winactie!

De Kinderboekenweek begint dit jaar op 3 oktober en heeft als thema Vriendschap! Onze favoriete Leidse Jeugdboekhandel Silvester stelde voor ons deze TOP 5 samen, opklimmend in leeftijd:

1. Boer Boris en de olifant
Deel 10 uit de succesvolle serie van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Zusje Sam vindt een olifant en wil het dier op de boerderij laten wonen. Boris stribbelt tegen: een olifant hoort niet thuis op zijn boerderij. Waar moet de olifant wonen? Voor peuters en kleuters.

2. Grote Beer en kleine Bever van Rian Visser
Beer en Bever zijn de beste vrienden, ook al zijn ze heel verschillend. Beer houdt van slapen, lezen en veel eten. Bever is altijd bezig. Groot voorleesboek met twaalf korte verhalen voor kleuters.

3. Dolfje en Noura van Paul van Loon 
Stiekem gaan Dolfje en Noura het verlaten huis van mevrouw Krijtjes binnen. Ze komen terecht in een bizarre sprookjesachtige wereld, waar alles anders lijkt. Vinden ze samen op tijd de uitgang? Nieuw deel (19) van Dolfje Weerwolfje. Zelf lezen 7-9 jaar.

4. Het zakmes van Sjoerd Kuijper
Mees vindt in zijn broekzak het nieuwe zakmes van zijn beste vriend Tim. Op zich zou dat geen probleem zijn, maar Tim is verhuisd en Mees is bang dat mensen denken dat hij het zakmes gestolen heeft. Mees besluit het zakmes aan Tim terug te bezorgen. Klassiek verhaal over vriendschap. Zelf lezen en voorlezen 7-9 jaar.

5. Een indiaan als jij en ik van Erna Sassen
A?sha is nieuw in de klas. En ze is een indiaan, Boaz weet het zeker want hij weet veel over indianen. Hij verstaat haar niet, maar haar tekeningen begrijpt hij wel. Vanaf nu is het leuk op school. De vriendschap met A?sha (die in werkelijkheid uit Syrië komt) helpt Boaz ook op een andere manier. Ontroerend en actueel verhaal. Voorlezen vanaf 8 jaar. Zelf lezen vanaf 10 jaar.

Bij aankoop van minimaal € 10,- aan kinderboeken ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk van Jozua Douglas.

WINACTIE
Welk boek uit deze TOP 5 wil jij winnen? Doe mee met de winactie via de Facebookpagina van Kidsproof Leiden! Reageer onder het bericht van 20 september 2018 welk boek jij wilt winnen en zorg dat je de Facebookpagina van Kidsproof Leiden hebt geliked en wie weet... Het bericht delen en liken vinden we ook heel fijn!

Tip: op 3, 7 en 8 oktober is Jeugdboekhandel Silvester extra geopend van 12:00 - 17:30 uur.

Tip: haal voor de Kinderboekenweek het “Kinderboekenpodium” op in de boekwinkel. En maak alvast een keuze met je kind uit 500 actuele titels!