icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Kinderuitjes met Hemelvaart en Pinksteren

27 mei 2019
Heerlijk lange weekenden voor de boeg! Wat ga jij doen met Hemelvaart en Pinksteren?

Het belooft zaterdag en zondag prachtig weer te worden. Wat heerlijk! Met Hemelvaart is het donderdag met 18 graden in iedergeval niet koud. Leuke buitenuitjes zijn er genoeg, waar wacht je nog op!

Buitenuitjes in de regio
Op Hemelvaartsdag is het Polderdag en kun je al fietsend genieten van de groene regio. Kies uit één van de vijf fietsroutes van ongeveer 20 km door het landelijk gebied rond Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. Donderdag wordt het met 18 graden heerlijk fietsweer.Voor het ultieme lentegevoel ga je met het Hemelvaartweekend naar Watersportcentrum Vlietland bij het recreatiecentrum Vlietland. Nu de zon steeds meer schijnt en het warmer wordt is het ideaal om een bootje te huren. Vlietland verhuurt verschillende soorten boten, waaronder sloepen, motorboten, zeilboten, kano’s, waterfietsen en roeiboten. Er is voor elk wat wils. Je kan er zelf kamperen!Te fris wellicht nog om buiten te zwemmen? Geen punt, bij Zwembad het Wedde zijn er op 30 en 31 mei extra familie- en kinderzwemuren!

Het strand is natuurlijk altijd fijn! Een vrije blik op de horizon, de frisse zeelucht, de relaxte strandtenten en de stoere surfers roepen altijd een ontspannen vakantiegevoel op. Fijne plek vinden wij bijvoorbeeld Strandplaats Nederzandt, met nieuwe speeltuin!En natuurlijk geniet je meer op een schoon strand: doe mee aan de BEACHCLEANUP bij Downunder Beach in Scheveningen (Zwarte Pad). Mooi weer, 22 graden en zon! Wat heerlijk om dan even over het strand te struinen en de wereld en beetje schoner te maken.Ook leuk: Op vrijdag 31 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) zijn weer de Campina Open Boerderijdagen! En als je dan toch van boerderijen houdt... kom dan zondag 2 juni naar de supergezellige Farmfair in Voorschoten!

En omdat de weersberichten voor zaterdag en zondag héél goed zijn (fijn!), is zijn deze buitenspeeltuinen superfijn met de kids. Lekker uitleven kun je zondag ook bij het grootste luchtkussenfestival van Nederland; in Voorhout!

Kijk vooral even in de uitagenda want er is nog veel meer te beleven in en om Leiden met Hemelvaart.Alvast plannen voor Pinksteren aan het maken? Wat dacht je van de Appelparade op de Olmenhorst, de Grijze Jager Dag in het Archeon, Leidse Hofjesdagen, Dag van het Kasteel bij Duivenvoorde, je kunt op safari met een jeep en dat lees je allemaal in ons Pinksterblog vol met leuke tips.

Nog niet aangemeld?

Meld in je in mei nog aan voor de nieuwsbrief van Kidsproof Leiden, zo heb je altijd als eerste de leukste tips in je mailbox. Snel doen dus!

Fijne dagen toegewenst!