Koningsdag 2018 in en om Leiden

19 april 2018
Hoera, we vieren de verjaardag van de Koning! En dat kunnen we met z'n allen heel erg goed. Overal in de regio worden leuke activiteiten georganiseerd. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.
Weet jij al wat je gaat doen met Koningsdag? Of heb je nog geen idee? Er is in de regio in ieder geval genoeg te doen.

In Leiden bijvoorbeeld kun je naar de Kermis op de Beestenmarkt. Tijdens Koningsdag kun je die bezoeken van 10.00 tot 20.00 uur. Lukt het je die dag niet? Dan kun je ook op zaterdag 28 of zondag 29 april nog een bezoekje brengen. Dan van 12.00 tot 19.00 uur.

En wist je dat er in de Professoren- en Burgemeesterswijk heel veel leuks wordt georganiseerd? Je kunt meedoen en kijken naar de kinderoptocht, er zijn kinderspelen, een heuse circusvoorstelling en -workshop en nog veel meer. Het programma start om 10.00 uur.

Op de Hooglandse Kerkgracht, de Breestraat en Papengracht vind je de kinderrommelmarkt. Zit er iets leuks voor je tussen?

Ook in Voorschoten wordt Koningsdag groots gevierd. Met een kinderrommelmarkt, een optocht waar je aan mee kan doen met je versierde fiets en hele toffe prijzen kunt winnen. Je kunt op de foto met de oranje fotomannetjes die door het dorp lopen en er zijn springkussens op verschillende plekken. Een traditie is inmiddels ook de eendjesrace in het Berkhoutpark. Doe jij mee?

In Oegstgeest start Koningsdag met een optocht. Het thema van dit jaar is Koning & Koningin. Verder worden er super leuke spellen georganiseerd in het park bij het Gemeentehuis en zijn er 's middags stoere spellen te doen als basejumpen, een Storm Megabaan, een Winter Sleebaan en nog veel meer. Wil je graag naar de kermis? Dat kan in Oegstgeest op Koningsdag van 10.30 tot 24.00 uur.

Koningsdag wordt in Leiderdorp ook uitgebreid gevierd. Bijvoorbeeld bij Brasserie Park waar je vanaf 14.00 uur volop kunt genieten van live-optredens. En ook aan de kids is natuurlijk gedacht. 

De vrijmarkt in vind je in het oude dorp waar je naast de koopjes kijken ook allerlei leuke spelletjes kunt doen en kunt springen op het springkussen. Ben jij de sportieveling van de familie? Dan is de prestatieloop vast iets voor jou. Met voor kids een eigen afstand van 1.500 meter. De warming-up start om 10.45 uur.

Sportievelingen zijn in Katwijk ook aan het goede adres. Daar is ook een Kinderloop, met de afstanden 1 en 2 kilometer. Om 8.30 uur begint de eerste afstand. Goede start van deze feestdag!

In de Princestraat vind je de vrijmarkt. En verder is er een kermis, kun je roofvogels zien tijdens de Roofvogelshow en is er een gezinsfietstocht. 

Ook mooi om te zien: de vuurwerkshow aan de boulevard. Maar alleen geschikt voor 'late-opblijvers'. Dit begint namelijk om 22.30 uur! 

Je ziet, er is heel veel leuks te doen tijdens Koningsdag in onze regio. Wat je ook gaat doen en waar je het ook gaat vieren, wij wensen je in ieder geval heel veel plezier!