20 activiteiten voor de kids in de herfstvakantie

14 oktober 2019
Hoera herfstvakantie! Lekker er op uit met z'n allen! Er zijn heel veel leuke herfstactiviteiten in Leiden. Van zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober 2019 kunnen kinderen hun hart ophalen tijdens de bijzondere en leuke activiteiten in Leiden. Lees snel verder voor onze 20 tips!
Hoera herfstvakantie!

De herfstvakantie staat voor de deur. Lekker er op uit met z'n allen! Vervelen is er niet bij, onze Uitagenda staat bomvol met te gekke uitjes deze vakantie!

Kom naar Naturalis!
Wow! In het nieuwe Naturalis zie je al het leven in één dag! Je gaat met het hele gezin op ontdekkingstocht in fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En natuurlijk is T. rex Trix er ook!


Herfstvakantie op Cyprus!
Ontdek de nieuwe tentoonstelling over Cyprus in het Rijksmuseum van Oudheden! Doe de familierondleiding of volg de kinderaudiotour Aphrodites favorieten. En in de Tempelzaal kun je als vaasschilder uit Cyprus aan de slag!
 
Kastanjerrr Theaterfestival
Kikker, Dolfje Weerwolfje & Foeksia de Miniheks, Zwijnenstal, workshops van o.a. VET Kindercabaret en Het Jeugdtheaterhuis... het is weer tijd voor het Kastanjerrr Theaterfestival in de Leidse Schouwburg!Indoor springkussenfestival!
Op verschillende zondagen én in de herfstvakantie staat de 3 Oktoberhal in Leiden vol met springkussens en stormbanen! Spring er op los en geniet van een suikerspin of popcorn én een glas limo. Leuk herfstuitje!
 
Cultuurfestival Carrousel
Ontdek muziek, dans, media, theater en beeldende kunst op het gratis festival Carrousel vrijdag 18 oktober! Kom verkleed als avontuurlijke reiziger, reis mee en geniet van de vele optredens. Tof begin van de vakantie!Salto's en snelheid
Altijd al willen weten hoe het voelt om als Max Verstappen in een F1 auto te zitten? Ontdek het bij JUMPIN' Noordwijk. Daar staan 2 Formule 1 Race Simulatoren mét VR-bril. Super cool! En daarna nog even lekker springen natuurlijk. 

Ontdek en maak de kosmos!
In de herfstvakantie is er weer van alles te doen in Rijksmuseum Boerhaave! Zo kun je de kosmos ontdekken en je eigen kosmos maken. In de workshop 'Sterrenpracht' maak je je eigen lampion met twinkelende sterrenbeelden.Op Duinsafari
Altijd fijn om even lekker naar buiten te gaan met je kabouters. Eén van onze favoriete plekjes is Meijendel, bij de Tapuit. Daar vind je het Monkeybos, de geweldige nieuwe Duincampus en op 25 oktober kun je mee op Duinsafari!

Ponydagen
Op 21, 22, 24 en 25 oktober zijn de Dol Dwaze Ponydagen bij de Nieuwendijk Hoeve! Pony rijden, poetsen, spelletjes, knutselen en nog veel meer. Leuk!Lekker jumpen
Het KinderPretpark in Nieuw-Vennep is ook in de herfstvakantie weer open! Een fijne invulling van een herfstige dag; je uitleven op de vele opblaasattracties!

Vette schuimparty!
Gooi je heupen los en kom gezellig discodansen bij de Kinderdisco van Brasserie Park. Zondagmiddag 27 oktober is het éxtra leuk want dat wordt een heuse schuimparty!

Spring, val en rol
Ook in Voorschoten kun je deze vakantie lekker springen! Op vrijdag 25 oktober staat Sporthal de Vliethorst vol met springkussens. Kom ook en leef je uit!
 

 
Boulderen met korting
Kom deze vakantie boulderen bij Boulderhal Kunststof met speciale Kidsproof-korting! Boulderen is echt superleuk om te doen. Het is een toffe combinatie van spierkracht, denkwerk en techniek. Leuk actief uitje!

Gratis activiteiten in de BubbelJungle
Kom in de herfstvakantie naar Indoor speelparadijs de BubbelJungle in Leiderdorp! Deze vakantie is er iedere dag een speciaal programma vol GRATIS activiteiten. Van kinderdisco tot zandtekenen. Leuk!

Gooi een strike in New York
Bowlen bij Lucky's Bowling is net even anders. Zo kun je zomaar een strike gooien terwijl op de gigantische videowall een olifant voorbij komt lopen. Of heb je ineens uitzicht op Manhattan! Net of je zelf in New York bent. Echt super tof!Naar de Beslagkom!
Van veel kids het favoriete eten: pannenkoeken! En een bezoekje aan De Beslagkom in Katwijk is dan ook zeker een feestje. Goed idee dus voor de herfstvakantie. Trouwens, ook fijn voor niet-pannenkoekliefhebbers!

Klimmen, klauteren en meer
Een binnenspeeltuin, een escaperoom voor kids en een fijne plek voor ouders. Dat is KidsZoo in Noordwijkerhout. Goede tip dus voor een dagje uit in de herfstvakantie. Bonus: je kunt hier appeltaart van de Olmenhorst eten!

Boswandeling met warme choco en pannenkoeken!
We hebben 5 heerlijke boswandelingen en kabouterpaden gespot die je echt een keer gedaan moet hebben met je kaboutertjes. Na deze wandelingen kun je een heerlijke kop warme chocolademelk drinken in een leuk restaurant!Leuke tips wat verder weg

Naar het Binnenhof!
Kom naar het Binnenhof deze herfstvakantie! Er zijn toffe rondleidingen naar de Ridderzaal en op 24 oktober is het Kinderrijk. Hier ontdek je al knutselend, spelend en luisterend hoe de Tweede Kamer werkt en nog veel meer!

Word Expert voor € 5
Grijp je kans en word een echte expert deze vakantie! Ga met je familie langs alle hoogtepunten zoals de Nachtwacht en VOC tijd (6-12 jaar) of neem ze mee met een theatrale, vrolijke rondleiding (4-7 jaar) in het Rijksmuseum in Amsterdam!Nieuw: Wild Canada!
Ontdek de wondere wilde wereld van beren, wolven, zeeotters en bultruggen in de nieuwe IMAX film Wild Canada in Omniversum! Maak kennis met de bewoners van het Great Bear Rainforest en ga mee op reis met moederbeer Mox. 

Betovering in Den Haag!
Festival De Betovering is hèt internationale kunstfestival voor de jeugd met ruim 550 voorstellingen en workshops op ruim 55 locaties in Den Haag. In de 5 festivalcentra zijn leuke extra activiteiten. Kom je ook?

Wij hebben er zin in en wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie met veel inspirerende activiteiten!

Tamara & Jantine - Kidsproof Leiden

Tip: we hebben in heel Nederland 14 súpertoffe Kidsproof musea op een rijtje gezet. Voor als je wat verder weg gaat in Nederland deze vakantie. Allemaal zéér de moeite waard!


Tip: meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan ontvang jij de leukste tips voortaan ook direct in je mailbox!