Maandagochtendtips met je baby, dreumes of peuter!

16 januari 2020
Laat je verrassen door alle toffe uitjes en activiteiten in en om Leiden, óók op maandagochtend! We hebben een aantal maandagtips voor jou en je baby, peuter en kleuter op een rijtje gezet.
Maandagochtendtips met baby, dreumes of peuter
De maandag lijkt altijd zo saai en stil, alsof alles dan dicht is... Maar is dat wel zo? We hebben eens onze eropuitjes uitgepluisd en zijn tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk best veel leuks te doen is met de kleine rakkers!

We hebben er een aantal voor je verzameld:

Zwemmen
Waterpret is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel goed voor de kleine waterratjes om watervrij te worden! Zonder angst en vertrouwd met water kunnen ze dan op latere leeftijd aan de slag met de zwemlessen. Je kunt bij Zwembad Het Wedde in Voorschoten elke maandag van 7:00 tot 13:00 uur terecht in het Recreatiebad. Bij Zwembad Poelmeer in Oegstgeest kun je tussen 12:00 - 13:00 uur vrijzwemmen en bij Zwembad De Does in Leiderdorp spetteren van 10:45 tot 13:00 uur.



Fietstochtje met toffe tussenstops
Stap met mooi weer samen op de (bak)fiets en maak een avontuurlijke fietstocht met de Beleefroute op de fiets! Het is een prachtige route van ong 25 km met hele gezellige tussenstops. Zo kom je bijv. langs Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten en Boerderij 't Geertje! Open van 10.00 tot 17.30 uur.



Wandelen en lunchen
Ook fijn met mooi weer is Park de Leidse Hout. Rondje wandelen al genietend van de natuur, hertjes, pauwen en andere dieren kijken in het hertenkamp. Neem een lekkere picknickmand mee of neem iets lekker bij Theehuis De Leidse Hout. Je kunt hier terecht voor een kopje koffie of lunch, van tosti tot heerlijk broodje of uitgebreide salade. Voor de kinderen staan er aparte gerechten op de kaart als een kinderpannenkoek, broodje ham, kaas, nutella of pindakaas en zelfs een raketje!



Indoor speeltuinen
Is het wat slechter weer, dan zijn de indoor speeltuinen een paradijsje voor de kids. Ook volwassenen kunnen zich hier goed vermaken. Lekker mee ravotten, of geniet van een lekker kopje koffie/ thee terwijl je de e-mails doorneemt (want er is wifi!) of eindelijk eens een momentje hebt voor dat spannende boek! Het kan op maandag bij Bubbeljungle in Leiderdorp vanaf 8.45 uur en bij Monkey Town Warmond vanaf 9.00 uur. Iets knusser is het Ouder-Kind café in Voorschoten waar je ook terecht kunt voor een gezellig speelmomentje voor je kleine gup en voor jezelf! Iedere maandagochtend van 9.30 - 11.30 uur.



Museum
Bezoek eens een museum met je peuter, het kan echt! Jullie kijken samen jullie ogen uit bij Museum Naturalis in Leiden. Neem er ook goed de tijd voor, want er is zoveel te zien en te ontdekken. Bewonder de rijkdom van de natuur en natuurlijk de dino's. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. En extra fijn, tot 3 jaar gratis toegang!



Sneeuwpret
Zijn jullie samen gek op sneeuw? Hup naar SnowWorld Zoetermeer! Ski of rol van de Zoetermeerse sneeuwberg af. Het kan vanaf 9.00 uur.

Winkelen, spelen en eten
Heb je soms ook het idee dat je tijd tekort komt? Bij De Kleine Planeet in Leiden kun je jouw kindje laten spelen, samen wat drinken of lunchen én kinderspullen shoppen! De Kleine Planeet is kinderwinkel en een gezellig kindvriendelijk café met heerlijke koffie/thee, zelfgebakken taarten, biologisch eten en borrelhapjes. Er is ook een uitgebreid kindermenu. Openingstijden café: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur



Verder zijn er natuurlijk altijd nog toffe speeltuinen in en om Leiden te vinden. Leuk te combineren of af te wisselen met een kinderboerderij! Allemaal ook te vinden bij onze categorie Eropuit.

Prettige maandag!