Meivakantie 2019 in Leiden

12 april 2019
Jippie, tijd voor de meivakantie! En of je nu één of twee weken vakantie hebt, je hoeft niet bang te zijn dat je je gaat vervelen. Er is namelijk zoveel leuks te zien en te doen in en om Leiden. Kijk maar snel. Geniet van je vakantie!
Vakantie bij de Romeinen
Van 20 april t/m 5 mei kun je in het Rijksmuseum van Oudheden volop knutselen, kleuren en speuren. Alle activiteiten staan in het teken van de Romeinen. Maak bijvoorbeeld een geldbuideltje of een Romeins sieraad!

Uilentocht in Meijendel
Ga tijdens de meivakantie op uilentocht en ontdek alles over kerkuilen. Over hun prachtige ogen, hoe ze geruisloos vliegen en hun lievelingseten bijvoorbeeld. Dit en veel meer ontdek je bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea. En daarna lekker spelen in het Monkeybos! Goed aan te rijden vanaf Leiden.

Strike, spare en vakantiefun
Bowlen met uitzicht op de skyline van New York of al kijkend naar de Golden Gate Bridge in San Fransisco. Het kan bij Lucky's Bowling in Warmond. En ben je uitgebowld dan leef je je lekker uit in de toffe binnenspeeltuin.Dagje Boerhaave
Met een bezoek aan Rijksmuseum Boerhaave is de dag snel gevuld. Een waterspeeltuin, skeletten maken, een heuse VR game, een wiskunderoute, dokterstassen en meer. Heel veel leuks dus voor de hele familie! Kom jij ook? 

Actie in de vakantie
In het donkere riool van de BubbelJungle ga je muisstil op zoek naar je tegenstanders. Maar pas op voor de lichtstralen! Bij elk bezoek krijg je een gratis spelronde lasergames. Toffe activiteit voor de meivakantie! 

Reis mee naar Bali
Museum Volkenkunde brengt Bali heel dichtbij. Kom ook in de meivakantie en doe mee met workshops, er is een familierondleiding, een kindervoorstelling 'Kikker in het Paleis' en meer! Ook gaaf is de speciale BALI-app die je rondleidt. Familieplezier op het kasteel
Verkleed je als ridder of prinses en ontdek de verborgen verhalen van de bewoners van Kasteel Duivenvoorde. Deze familierondleiding tijdens de vakantie is leuk voor kids vanaf 6 jaar. Neem ouders, opa en oma gezellig mee! 

Nationale Romeinenweek
De week van 4 t/m 12 mei staat in het teken van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland. In het hele land worden activiteiten georganiseerd. Ook in en om Leiden zijn er workshops, speurtochten, rondleidingen en meer!

High Tea kookworkshop
Verras jouw moeder op moederdag met een High Tea kookworkshop bij Brasserie Zijlstroom. Met allerlei zoete en hartige, koude en warme gerechtjes. De workshop is geschikt voor kids vanaf 8 jaar. Let op: beperkt aantal plekken! 

Sprookjesballet - 6+
Spinvis, Saartje van Camp en Introdans maakten de balletvoorstelling 'Vier verhalen en een dag'. Een sprookje over Moira die drie wensen mag doen. En over toekomst en vrijheid. Op 28 april te zien in de Leidse Schouwburg!Roofvogelshow
In de vakantie kun je in de Keukenhof op diverse data kijken naar gave roofvogelshows. Met buizerds, arenden en uilen! Nóg een goede reden om het park te bezoeken!

Voor Museumfans
Ontdek samen in de meivakantie de leukste musea! Meld je kind vóór 5 mei aan als museuminspecteur en maak kans op een Museumkidspet en t-shirt.

Nationale Molendagen
Ontmoet echte molenaars tijdens de Nationale Molendagen op 11 en 12 mei. Ook bij veel molens in en om Leiden worden leuke activiteiten voor kids georganiseerd.

Fortnite Event
Speel Fortnite in het echt! Prima Events organiseert op 24 april een heus Fortnite event in Leiden. Voor kids van 8 t/m 14 jaar. Blijf jij tot het einde over, dan win je de ronde! 

Ultiem speelplezier!
Wat kijken we er weer naar uit! Deze vakantie kunnen we weer lekker jumpen, spelen en glijden in het Indoor KinderPretpark! Joehoe!! Een super dagje uit voor kids!

Boswachter tips
De boswachters van Staatsbosbeheer hebben weer een aantal leuke buitentips voor je deze meivakantie! En ook in en rond onze buitencentra is van alles te beleven.

Doe een dagje Den Haag
Niet alleen in Leiden en omgeving is van alles te doen. Ook in Den Haag. Hoe leuk om een dagje de eigen stad uit te gaan en leuke dingen te doen in een andere omgeving!Neem je ouders mee op safari
Test de kennis van je ouders over de natuur en neem ze mee op safari in de achtertuin van het Omniversum. Nadat je eerst de film Backyard Wilderness hebt gezien natuurlijk! Een routekaart met vragen en weetjes haal je bij de kassa.