Superleuke online kinderactiviteiten voorjaarsvakantie

20 februari 2021
Lekker thuis knutselen, verkleden en speuren kan met de toffe thuisopdrachten van het Mauritshuis. Niet alleen leuk om te doen, maar zo leren kinderen ook spelenderwijs de schilderijen uit het museum kennen. Van winterse taferelen tot kleurrijke bloemstillevens, helemaal passend bij de voorjaarsvakantie!
Hieronder noemen we een aantal van de thuisopdrachten van het Mauritshuis. Op de speciale thuispagina van het Mauritshuis vind je deze en nog veel meer. En wist je dat je daar ook een virtuele tour door het museum kunt doen, met een winterspeurtocht? Leuk!



Opdracht: Verkleden
 
Het is de tijd van carnaval en daar hoort verkleden bij. Je kunt als prinses of piraat maar ook als een schilderij! Kies een van de schilderijen van het Mauritshuis, ga op zoek naar spullen om je te verkleden en laat een mooie foto van jezelf maken. Leuk als je de foto deelt! Hieronder zie je dochterlief verkleed als Rembrandt:



Workshop: Sneeuwlandschap
De sneeuw is weg, maar je kunt natuurlijk nog steeds je eigen sneeuwlandschap maken. Dit heb je nodig:
- een stevig vel wit papier, lijm en schaar
- witte dingen om mee te knutselen zoals: watten, wattenstaafjes, witte rijst, witte wol, verbandgaasjes, verschillende soorten wit papier, etc.

Bekijk dan eerst de landschapschilderijen op de website van het Mauritshuis en probeer deze na te maken met alle witte materialen die je op tafel hebt liggen. Of verzin je eigen landschap, ook leuk!



Opdracht: Ontwerp een warme muts voor Rembrandt
Rembrandt heeft heel veel schilderijen van mensen gemaakt, dat noem je portretten. Vaak schilderde hij hen met bijzondere kleding en gekke hoeden. In het midden van de onderste rij op de afbeelding hieronder zie je een schilderij dat Rembrandt van zichzelf maakte. Ontwerp jij een nieuwe warme muts voor hem? Klik door naar de opdrachtenpagina van het Mauritshuis en download de afbeelding van Rembrandt!



Vervlogen - geuren in kleuren
Als het Mauritshuis weer open gaat kun je de tentoonstelling Vervlogen - Geuren in kleuren komen bekijken én komen ruiken. Een hele bijzondere tentoonstelling waarbij je de 17de eeuw niet alleen met je ogen kunt beleven, maar ook met je neus. En als voorproefje zijn hier wat thuisopdrachten voor gemaakt.



Opdracht: bloeiende bloemen
In de 17de eeuw bloeiden er in de winter weinig bloemen. Om toch het hele jaar bloemen in huis te hebben hingen rijke mensen een schilderij van een bos bloemen aan de muur. En dat kun jij natuurlijk ook doen. Laat je inspireren door één van de bloemenschilderijen van het Mauritshuis en maak je eigen bos bloemen waar je het hele jaar van kunt genieten! Tekenen, verven, knippen, plakken: veel plezier!



Op de thuispagina vind je nog meer ruikopdrachten. Hoe ruikt een schilderij? Doe een geurquiz en maak een tekening van je neus!

Deze en nog meer leuke opdrachten vind je op de website van het Mauritshuis.

Veel plezier!

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag
Naar de website