Leuke kinderuitjes met Pasen 2019 in Leiden

14 maart 2019
Leuke dingen doen in de buurt van Leiden tijdens Pasen is een eitje met deze fijne tips.
Vrolijk Pasen!

Of je nu zin hebt om lekker te gaan brunchen of om samen de natuur in te gaan… op Kidsproof.nl/leiden vind je alle leuke Paastips voor het hele gezin in en om Leiden. Hieronder een aantal van onze favorieten!

Vaar je mee naar Paaseiland?
Een heel leuk uitje met het gezin is een vaartocht naar Paaseiland! Dat kan op vrijdag 19 en maandag 22 april bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bij de Nieuwkoopse Plassen. De Paashaas heeft op het eiland allemaal vogeleieren verstopt... weet jij ze te vinden en van welke vogel welk ei is?

Dansende koeien
Op maandag, Tweede Paasdag, mogen de koeien van Kampeerboerderij Straat-Hof weer naar buiten. De dames dansen dan naar buiten, altijd een feestje om te zien! En er is zoveel leuks te beleven op deze boerderij. Aanrader!

Schilderen maar!
Kom op 1e Paasdag naar 't Geertje en schilder de mooiste eieren! Streepjes, vlekjes, stippen...alles mag! En als je er dan toch bent, knuffel je dan meteen ook even de lieve lammetjes?

Paasbrunchen
Vind je het leuk om met Pasen uitgebreid te gaan brunchen of lekker uit eten te gaan met het hele gezin? Doe dan eens inspiratie op in onze rubriek ‘Uit eten’. Hier hebben wij dé restaurantjes voor je op een rijtje gezet waar je met je kids perfect terecht kunt. Wat dacht je bijvoorbeeld van ontspannen bij Kleine Planeet midden in Leiden of een heerlijke Paasbrunch bij de Olmenhorst tussen de roze-witte appel- en perenbloesem. Zo mooi! Ook te gek is de Paasbrunch bij Brasserie Buitenhuis, heerlijk bij het water! Of tussen de vogels bijvoorbeeld bij Avifauna. Leuk om te combineren met een vaartocht door het Groene Hart.

Pasen in de trein
In het Paasweekend rijdt de Stoomtrein van Stoomtrein Katwijk voor het eerst na de winter weer gezellig langs het Valkenburgse meer. Ga je ook mee?



Paaseieren zoeken
Dat doen wij ieder jaar, vaste prik! Zoek een leuke plek in de natuur  en verstop daar de eitjes. Het Panbos bijvoorbeeld is altijd een aanrader. Zó leuk om de kids fanatiek op zoek te zien gaan. Of doe de speurtocht in Meijendel. Je zoekt hier geen paaseieren, maar vogeleieren. En welk ei hoort bij welke vogel? 

Kidsfestijn in de sneeuw
Onze kids zijn in april écht nog niet klaar met skien en boarden. Bij SnowWorld is er in het Paasweekend het Kidsfestijn! Lekker de sneeuw in, jipieieieie!

Bowlen en een paasbrunch
Met de hele familie of het gezin gezellig bowlen tijdens Pasen, dat kan met een heerlijke paasbrunch bij Lucky's Bowling in Warmond! Geniet van lekker eten, ontmoet de Paashaas en speel een spannend potje bowlen op de gave bowlingbaan.

Weekendje weg
Een paar nachtjes ergens anders slapen? Op een fijne plek waar ook kinderen welkom zijn? Neem dan eens een kijkje op op Kidsproofvakantie. Vol met leuke ideeen!

Lekker thuis
Zijn de paasdagen voor jou juist hét moment om wat quality time thuis of bij opa en oma door te brengen? Ook daarbij helpen we je met Kidsproof.nl op weg. In onze rubriek ‘DIY’ staat heel veel Paasinspiratie: leuke knutselideetjes, recepten en spelletjes voor binnen en buiten. Ook schreven we dit blog met 12 DIY Paastips.

We verzamelen en vullen onze Uitagenda iedere dag met nieuwe leuke uitjes met de kinderen. Regelmatig even checken dus! 

Vrolijk Pasen!