Speeltuin Westerpret in Zoetermeer, op de fiets!

30 juni 2018
Op de fiets door de Hollandse polders naar speeltuin Westerpret in Zoetermeer. Wat een leuke dag!
Een héérlijk zonnige dag voor de boeg vandaag. Wat zullen we eens gaan doen? De volwassenen onder ons hadden wel zin in een fietstocht (‘’nee mam, saaaaai’’). De kleinste van 4 was duidelijk: ''Ik wil naar de speeltuin’’. Grote broer en zus van 11 en 8 vonden dat ook prima. Dus het werd een compromis: op de fiets naar speeltuin Westerpret in Zoetermeer!



Via Voorschoten fietsten we via de Kniplaan over de Vliet. Daar kom je langs de Vogelplas, wat vol zat met zwanen en door de meisjes vol bewondering ‘Het Zwanenmeer’ werd genoemd.



Over de brug de A4 over, door Stompwijk en dan dwars door de weilanden in de richting van Zoetermeer. Prachtig Hollands Landschap vol koeien, pony’s die geaaid moesten worden, bloeiende bermen, bruggetjes en in de verte zie je SnowWorld Zoetermeer liggen; niet te missen die enorme schans!



Bij het witte bruggetje hadden we even pauze. En tsja, waarom zou je niet even over de leuning van de brug lopen…? Gelukkig niemand in het water geplonst…



Weer op de fiets doorkruisten we het Buytenpark. We zagen een kudde schapen mét lammetjes onder een enorme boom, wat een mooi gezicht.



En na dit park vol met leuke heuvels en paadjes waar volop gecrost moest worden, kwamen we bij het Westerpark met daarin Bowling en recreatiepark Westerpret. Joehoe we zijn er!



In de speeltuin die bij het bowlingcentrum hoort, kunnen  de kids zich ontzéttend goed vermaken. Ondanks dat er 10 km in de benen zat, gingen ze hélemaal los. Klauteren, klimmen, schommelen, kabelbaan, waterspeeltuin… er is hier zóveel te doen voor kleine en grotere kinderen. Er is zelfs een midgetgolfbaan, er zijn quads én je kunt er een bootje of waterfiets huren. Ouders pakken een stoeltje of je gaat lekker op een kleedje zitten. Prima geregeld hier!



Wij zijn na een uurtje speelplezier neergeploft op het terras aan het water en hebben daar heerlijk geluncht. Frietjes, broodje gezond, tomatensoepje... alles smaakte heerlijk. Overigens kun je in de speeltuin ook van alles krijgen; voor ieder wat wils!



Met onze stempels konden we nog terug de speeltuin in, maar we vonden het wel weer tijd voor de terugtocht. Het plan was om via de Geerpolder langs ’t Geertje en de ‘ijsboerderij’ te fietsen, maar we gingen uiteindelijk toch maar voor de kortste route terug. Dat doen we een volgende keer??.



We hebben genoten van een heerlijk dagje op deze mooie Pinksterdag!

groet Jantine  - Kidsproof Leiden

Ook een keer naar deze leuke speeltuin met de kinderen? Hier lees je alle informatie over Speeltuin Westerpret->