De school staakt... wat gaan we doen?

10 september 2018
Doet jouw basisschool ook mee met de stakingsdag op 12 september? Maak er een gezellige dag van! Hier vind je leuke uittips met de kids.
Woensdagmiddag zijn ze bij ons altijd vrij, maar vandaag - 12 september -  ook de ochtend. We gaan er een leuke dag van maken, en gelukkig: er is zóveel te doen! Hieronder vind je een aantal tips in de regio Leiden en Den Haag.

1  - Meesterstunt bij Omniversum
Vandaag kun je voor €6,- naar een gave grootbeeldfilm in de enorme koepel van het Omniversum. Supergaaf is bijvoorbeeld BBC's Our Blue PLanet. Hierbij is ook een speurtocht. Ook gaaf is om in de foyer de VR Ride te maken!

2 - Eerste Zelfpluk bij De Olmenhorst!
Wat leuk! Landgoed de Olmenhorst maakt goed gebruik van de lerarenstaking en hebben besloten dat je vandaag al mag komen plukken. Dus laarsjes aan en gaan!



3 - Naar het Maisdoolhof
Kun jij altijd de weg vinden? Dan hebben we een uitdaging voor je. Probeer je weg te vinden in het doolhof bij Kampeerboerderij Straat-Hof waarbij je door metershoge maïs moet lopen. Los jij onderweg de rebus op? Neem direct een kijkje op de boerderij, slinger in het hooi... Superleuk uitje! 

4 - SnowWorld mini-Summercamp
Laat je ouders maar werken... en ga vandaag lekker skien, boarden, boogschieten en nog veel meer gave dingen doen bij SnowWorld Zoetermeer!

5 - Naar het zwembad!
Iedere woensdag is er een speciale Kidsmiddag in Zwembad De Zijl. Superleuk. En op deze stakingsdag kun je extra lang recreatief zwemmen bij Zwembad het Wedde!



6 - Sporenspeurtocht bij Avonturia
Vandaag is de sporenspeurtocht gratis bij Avonturia de Vogelkelder! Sowieso een geweldig uitje met de kinderen. Er is hier zoveel te zien en te doen!

7 - Klimmen en varen bij Vlietland
Huur een bootje, een kano, motorboot, zeilboot of waterfiets bij WSC Vlietland en geniet van een dagje lekker buiten! 's Middags is ook het Klimeiland open. Lekker actieve dag dus!



8 - Dol Dwaze Ponydagen
Heerlijke dag met de pony's bij De Nieuwendijk Hoeve in Oud Ade!


9 - Naar de speeltuin
Wij zijn dól op buiten- en natuurspeeltuinen. We hebben daarom 10 héle leuke in Leiden en omgeving op een rij gezet. Heel veel speelplezier!

Tip: Sluit je dag feestelijk af in een fijn pannenkoekenrestaurant! Wij hebben onze 10 favorieten in de regio Leiden, Zoetermeer en Den Haag op een rijtje gezet. Eet smakelijk!