Maak een tijdreis in het Rijksmuseum van Oudheden!

6 oktober 2020
Ontdek de oudheid samen met je kinderen in het Rijksmuseum van Oudheden! In dit blog lees je er alles over. Met tips voor de herfstvakantie en natuurlijk álles over de nieuwe kindertentoonstelling: Op zoek naar Toetanchamon die 10 oktober opent!
We wensen jullie héél veel plezier in dit prachtige Kidsproof-museum. Let op: vooraf kaartjes reserveren is verplicht!

Reis in de tijd

Voor een kijkje in het oude Egypte, Rome of Griekenland hoef je niet op een verre vakantie... kom gewoon naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden! De speurtochten en audiotours nemen je duizenden jaren mee terug in de tijd.



Op zoek naar Toetanchamon

Ontdek álles over de beroemdste farao aller tijden in de nieuwe tentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon! Je gaat op zoek naar de ondergrondse tombe, onderzoekt de koningsmummie met proefjes en experimenten, ontdekt het Dodenrijk en nog veel meer!



Egyptische herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie zijn er volop kinderactiviteiten in het Rijksmuseum van Oudheden. Alle activiteiten staan in het teken van het oude Egypte. Zo kun je je lievelingsknuffel mummificeren en een mummiemasker maken. Superleuk!



Egyptisch ganzenborden

Wat deed Toetanchamon als hij zich verveelde? Spelletjes spelen natuurlijk! In zijn graf zijn speelgoed en bordspelletjes gevonden, waaronder het spel ‘senet’. Wil jij ‘senet’ zelf een keer proberen? Download het spel en spelregels!



Toetanchamon van LEGO®!

Toetanchamon is nagebouwd met maar liefst 16.000 LEGO-steentjes. WOW! Vanaf de herfstvakantie kun je het bewonderen. Speciaal voor jou is een mini-Toetanchamon gemaakt, die je zelf thuis kunt bouwen. Lees er hier alles over en download de instructie!



Romeinen langs de Rijn

Even genoeg van het oude Egypte? Neem dan eens een kijkje bij de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn! Hier ontdek je hoe je een Romein kunt zijn, wat jouw Romeinse naam is, en een Romeins recept uitproberen.



Leuk voor thuis

Wil je de deur niet uit? Ook dan kun je een kijkje nemen in het museum en het land van de farao’s! Via de museumwebsite kun je thuis aan de slag met knutseltips, online rondleidingen, tekenspellen, kleurplaten en speurroutes. En prijzen winnen! 



Speuren met Dummie

Maashi! Voor echte Dummie de Mummie-fans is er een speciaal speurboekje met opdrachten en puzzels. Dummie neemt je mee naar de Egyptische zalen. Vind jij de geheime hiërogliefencode van Dummies vader: de farao? En win een mooie prijs!



Dummie de Mummie feestje

Schuif aan bij de feestelijke verjaardagstafel en ga daarna op zoek in het museum naar de verloren scarabee van Dummie... vinden jullie hem terug? Een superleuk kinderfeestje, incl. hiërogliefenworkshop en een verrassing!



Voordelige familiekaart

Ga met het hele gezin naar het Rijksmuseum van Oudheden met de voordelige familiekaart! Die kaart is geldig voor 2 volwassenen en 3 kinderen (tot 18 jaar) en vanaf de herfstvakantie EXTRA voordelig. Fijn! Reserveer online!



Voel je een VIP!

Dit is jouw kans overal met je neus dicht op te staan en alles te vragen: deze exclusieve privérondleiding is alleen voor jullie! De museumgids vertelt al wandelend spannende, mooie en gekke dingen... voor maximaal 5 personen.




Let op: Vooraf kaartjes reserveren is verplicht. Klik door via de website button!

Let op: Wie naar de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon wil, moet bij het reserveren kaartjes inclusief Op zoek naar Toetanchamon kiezen. Naar de website