TOP 6 Kinderboeken in de Kinderboekenweek

23 september 2019
De Kinderboekenweek heeft het thema 'Reis mee!' Jeugdboekhandel Silvester stelde een TOP 6 samen met superleuke kinderboeken waarin auto's, vliegtuigen, fietsen en ander vervoer een hoofdrol hebben. Met winactie!
De 65e Kinderboekenweek gaat over boeken waarin vliegtuigen, treinen, tractors, fietsen, auto’s en andere voertuigen een grote rol spelen. Het is superfijn om mobiel te zijn. Reizen op de bank met een boek erbij. En je bent zo in een andere wereld. Reis je mee?

Hieronder vind je 6 superleuke kinderboeken, samengesteld door Jeugdboekhandel Silvester in Leiden, En onder het lijstje de winactie!

Waar is de rode trein van Melanie Brockamp - vanaf 3 jaar
 Dit dikke kartonboek met zoekplaten volgt de rode trein op weg naar het eindstation. De reis voert dwars door de stad, over het platteland, langs de zee en door de bergen. Ondertussen gebeurt er van alles: passagiers stappen in en uit, er worden wagons aangekoppeld. Andere treinen en voertuigen kruisen zijn weg en er worden spullen in- en uitgeladen... De korte tekst op elke bladzijde is geschreven vanuit het jongetje Gijs, dat met zijn familie op weg is naar opa en oma. Een klassieker!

Fiep in het verkeer van Fiep Westendorp - vanaf 4 jaar
Het verkeer lijkt soms een warboel van fietsen, bussen, trams en voetgangers – kriskras door elkaar. Toch is alles netjes geregeld. De bakfietser, de postbode, de sushibezorger en de brandweerman weten precies wat de afspraken zijn. Rechts gaat voor, bij groen mag je door. Ook de jongen op het longboard, de blindengeleidehond en de treinconducteur kennen de regels. In dit boek vertellen ze over hun avonturen onderweg. Fiep in het verkeer is een rijk geïllustreerd non-fictieboek dat kinderen vanaf vier jaar wegwijs maakt in het verkeer. Met interviews, leuke weetjes en creatieve ideeën. Zo ontdek je hoe je je eigen vliegtuig kunt knutselen of een raceparcours voor je skelter kunt uitzetten.Varen van Doro Göbel - vanaf 4 jaar 
In dit zoek- en ontdekboek ga je een dag aan boord bij motorschip Louise en beleef je met kapitein Kate, de bemanning en alle passagiers de leukste avonturen. Schip ahoi! 

Ik reis de wereld rond van Annemarie Dragt - vanaf 5 jaar
Vliegtuigen, treinen en auto’s kent elk kind wel, maar er zijn nog zo veel meer manieren om te reizen. Hoe bereik je bijvoorbeeld het topje van een hoge berg? Waarmee sjees je supersnel over het water? En wat heb je nodig voor een reis naar de maan? Van een hobbelig ritje op een kameel tot een buitenaardse vlucht met een jetpack – in dit boek komen 80 voertuigen langs van over de hele wereld. De teksten zijn op rijm geschreven en lezen daarom heerlijk voor.André het astronautje op zoek naar Laika van André Kuipers - vanaf 4 jaar 
Het prentenboek van deze Kinderboekenweek. Voor jonge ruimtevaarders vanaf 4 jaar.

Complot in de trein van Vivian den Hollander - vanaf groep 5
Spekkie en Sproet gaan samen met politieneef Nelson naar een grote kermis in Duitsland. Maar onderweg, in de trein, krijgt Nelson een dringend telefoontje: hij moet voor een belangrijke zaak meteen door naar Wenen. Spekkie vindt het prima, nu kan ze lekker speuren. En dat doet ze dan ook! De nachttrein naar Wenen zit namelijk vol mensen die zich verdacht gedragen… Maar wie van hen heeft het gestolen beeld bij zich? Om zelf te lezen vanaf groep 5.WINACTIE
Wil jij kans maken om één van bovenstaande boeken te winnen? Via onze Facebookpagina van Kidsproof Leiden verloten we een boek! Meedoen is simpel:
- reageer onder het facebookbericht van 24 september 2019 welk boek jij wilt winnen
- zorg dat je onze Facebookpagina Kidsproof Leiden hebt geliked
- delen en liken van het bericht vinden we altijd fijn!

-> de winnaar wordt via de facebookpagina bekend gemaakt. De winnaar dient het boek binnen 2 weken (uiterlijk 9 oktober) op te halen bij Jeugdboekhandel Silvester.