Zomerse gezinsuitjes in Zuid-Holland!

27 juni 2022
Zoveel leuke uitjes voor de hele familie zijn er in Zuid-Holland te beleven! Zowel in de stad als op het platteland van onze mooie provincie kun je deze zomer volop eropuit met de kinderen. Ga terug in de tijd, leer van de dieren, geniet van een voorstelling, leef je uit in de polder en flierefluit lekker in ’t groen. Met deze tips wordt het zéker een onvergetelijke zomervakantie!

Op reis langs vervlogen tijden  


Nieuw: de Rexperience!
Nieuw in Naturalis: de Rexperience! Hier maak je een reis terug naar de tijd dat T. rex Trix leefde. Stap binnen in de ruimtecapsule en beleef het avontuur. Wie weet ontmoet je Trix in levenden lijve… Durf jij het aan?



Duik in onze geschiedenis!
Wat een geweldig zomerprogramma in Archeon! Ontdek de prehistorie, word een echte ridder tijdens de Middeleeuwse weken en tijdens het Romeins Festival beleef je hoe het is om een Romein te zijn. Je kunt zelfs blijven slapen!



Nederland in Playmobil
Bekijk de geschiedenis van Nederland in Museum Vlaardingen…in Playmobil! Meer dan 4.000 poppetjes, paarden, schepen en kastelen beelden grote historische gebeurtenissen uit, van de Slag bij Vlaardingen tot de dood van Willem van Oranje. Zien!    



Spannende familierondleiding
Opgesloten in een donkere cel, levend op water en brood... Tijdens de speciale familierondleiding deze zomer beleef je Rijksmuseum de Gevangenpoort door de ogen van Jannetje, die hier honderden jaren geleden gevangen zat. Spannend!

 

Welkom in het jaar 1900
Neem een kijkje in het leven van een familie op stand in Huis Van Gijn. Het fraaie woonhuis ademt de sfeer alsof de bewoners elk moment thuis kunnen komen. Hoe zag een werkdag van een dienstmeid eruit? Je beleeft het hier! Met leuke kinderactiviteiten!



Terug in de tijd!
Ervaar met een toffe speurtocht hoe de molenaar vroeger leefde bij Werelderfgoed Kinderdijk! Verken het erf, ontmoet geitjes Milly & Molly en stap in een paar echte klompen. En misschien kun je de molenaar een handje helpen! Heerlijk Hollands familie-uitje!



Schip ahoy!
Scheep deze zomervakantie in bij het Maritiem Museum! Bezoek de gave maritieme tentoonstellingen, doe de speurtocht, leer smeden en touw maken, ervaar het leven aan boord van een historisch schip in vervlogen tijden en meer! Komen jullie ook naar dit toffe museum?




Leer van de dieren!  

Op safari in de BoekenZOO!
Huis van het Boek is deze zomer omgetoverd tot een 19de-eeuwse dierentuin! Ga op safari langs de 'boekendieren' en knutsel op Rare Dierendag je eigen ‘combinatiedier’. Te gekke familietentoonstelling!



Een olifant als meester?
Wat als je meester een olifant was? Of je juf een luipaard? Bezoek de 12 leslokalen van de DierenAcademie in Museum Volkenkunde en leer hoe je net als een dier naar de wereld kunt kijken. Een superleuke doe-tentoonstelling!



Ravotten, klimmen en plonsen!


Klimpark het Klimeiland
Het té gekke Klimpark het Klimeiland met routes op 1, 4, 7 en 11 meter hoog vind je op een eiland in recreatiegebied Vlietland. Je bereikt het via een oversteekvlot en kunt als een aap hoog door de bomen en zoef naar beneden!



Zomerse speeldagen
Houden je kids van avontuur? Meld ze aan voor de speeldagen van Ravotten in de Polder! Met de boot naar de polder, vlot varen, vuur maken, over de sloot slingeren, vloer-is-lava-parcours en meer! Elke woensdag in de zomervakantie. Gaan jullie de polder in?



Suppen, privé vlot en meer!
Bij Storm Aquapark kun je (super)suppen, hutten bouwen en je eigen privé vlot huren. Zodra het herstelwerk aan het Aquapark klaar is (verwachting begin zomervakantie), dan kun je ook weer naar het toffe waterpark!



Voor waterratjes
Niets zo leuk voor kids als zwemmen! Op zonnige dagen in de buitenbaden van Sportbedrijf Rotterdam, bij wat minder weer lekker binnen. Baby’s en peuters kunnen iedere zaterdagochtend in de vakantie spetteren in Sportcentrum West! Check snel waar je kunt zwemmen deze zomer. 



Indoor spanning en sensatie


Stoer uitje in Zoetermeer
Zin in een uitje vol spanning en sensatie? Ga dan naar Gamecity Zoetermeer! Naast karten, lasergamen en nog veel meer is er nu ook een heel stoer Urban midgetgolf parcours. Met glow in the dark effecten en thema maffia!



Te gek trampolinepark!
Jumpsquare Rijswijk is een gigantisch groot en tof indoor trampolinepark. Met Freestyle Area, een Walk-on-Wall, een BigAirBag, een High performance Area en kunt zelfs slingeren van een trapeze... Nieuw is het giga Inflatable Airpark!



Holland in het klein
Om Nederland te kunnen zien, hoef je niet het hele land door. Bekijk ons kikkerlandje in de grote overdekte miniatuurwereld van Miniworld Rotterdam! Bij dag én bij nacht, want elke 24 minuten wordt het donker en fonkelen er overal lampjes. Doe de leuke speurtocht!  



Social media experience
In de Mall of the Netherlands in Leidschendam vind je het Youseum. Dé social media experience waarin het draait om jou én TikTok. Je kunt hier gave foto's & filmpjes van jezelf maken. Onze favoriet: het roze ballen zwembad!



Beleef het buiten!


Ontdek ‘t boerderijleven
Hoe legt een kip een ei? Is een tomaat groente of fruit? Ontdek samen met Fien & Teun het landleven bij Avonturenboerderij Molenwaard. Maak een ponyritje, rij op de trekkers, geniet van leuke educatieve shows én haal je boerderijdiploma! Komen jullie ook op bezoek bij Fien & Teun?



Flierefluiten in ‘t groen
Een heerlijke plek om een middag te vertoeven is De Vreemde Vogel. Tuincafé, kinderboerderij, speelveld, zweefmolen, escaperoom, zondagse picknick… Niet genoeg aan éen dag? Blijf logeren in een vliegtuig, raket of vogelhuisje! Echt een topplek!



Met de boot naar het strand!
Wil je een dagje naar Scheveningen maar heb je geen zin in gedoe met parkeren? Neem de boot! De Strand Relax van de Willemsvaart vertrekt dagelijks vanaf het Centraal Station in Den Haag. Een leuke tocht dwars door Den Haag!



Schnipseljagd met 10% korting!
Lekker speuren? Doe een JOLA Tours Schnipseljagd! Verken Leiden, Katwijk of Noordwijk met de speciale kindertours. Via je mobiele telefoon ontvang je hints en aanwijzingen om de route te kraken. Echt tof! Nu met 10% korting!



Op avontuur bij de dino’s
Sta oog in oog met levensechte dino’s bij Dino Experience Park! Kruip achter het stuur bij de Dino Jeep Safari, leef je uit bij de Dino Splash en in de speeltuin en ga goudzoeken. Of ga avontuurlijk minigolfen tussen de dino’s bij Jurassic Golf (apart te boeken). Wie durft?



Speel- en spetterpret
Spelen, springen, glijden, sjezen in de verkeerstuin, dieren kijken en aaien, elkaar natspetteren… het kan allemaal in Plaswijckpark, want dit is een pretpark, dierenpark en waterpark ineen! Superleuk dagje uit voor jong en oud!



Leuke uitjes voor in je agenda



Voorstellingen & activiteiten in de openlucht
Bij het Zuiderparktheater zijn deze zomer leuke activiteiten én je kunt genieten van voorstellingen in de open lucht! Een silent discoavontuur van Daan Draait, acrobatiek, ballet en Bach. En ook Ernst & Bobbie zijn van de partij!



Rembrandt is jarig!
Op 15 juli is Rembrandt jarig en daarom viert Museum De Lakenhal in Leiden, de stad waar Rembrandt is geboren, een feestje! Steek je handen uit de mouwen in het Open Atelier, ga op ontdekkingstocht en word Rembrandt-expert.



Kinderstoomdagen
Op 9 & 10 juli zijn de Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden! Rijd mee op de miniatuurtrein, bestuur een kipkar in de loods en in een groot waterbassin varen modelbootjes. Op zondag mag je je eigen bootje laten varen!



Hans Klok & Friends  mét korting! 
Beleef de magie van Hans Klok & Friends! De moderne theatertent met de spectaculaire familieshow strijkt deze zomer neer in Rotterdam en Den Haag. Koop je kaartjes nu mét Kidsproof korting en laat je verrassen!


 


Veel plezier deze zomer!

Zonnige groeten,

Karin, Nathalie, Tamara en Jantine - Kidsproof.nl