Zomervakantie 2019 in Leiden

12 juli 2019
Of je in de vakantie lekker weg gaat of fijn thuis blijft, tijd om te vervelen heb je niet. Er is namelijk heel veel leuks te beleven in Leiden en omgeving. Hieronder vind je een aantal tips. En in onze Uitagenda vind je er nog veel meer. Fijne zomer!
Hoera, we hebben vakantie!
Naar school in de vakantie!?
Schitter jij graag op het podium? Schuilt er een musicalster, acteur of regisseur in jou? Bij de Stadsgehoorzaal kunnen kids van 7+ en 12+ een week lang een Summerschool Musical of Toneel volgen. Mét gave eindshow! Kies jij toneel of musical?

Boulderen met korting
Deze zomer kun je fijn boulderen bij Boulderhal Kunststof; met €2,- Kidsproof-korting! Boulderen is echt zó leuk. De routes die je klimt vragen niet alleen spierkracht, maar ook denkwerk en techniek. Leuk actief uitje! Doe een dagje museum!
In Leiden vind je heel veel toffe musea. Met super leuke speurtochten, routes en activiteiten voor kids. Heb jij een favoriet?

Reis rond de wereld in 80 minuten
Deze zomervakantie maak je in Museum Volkenkunde een reis rond de wereld in 80 minuten! Tijdens deze bijzondere reis ontdek je alles over verschillende landen, hun inwoners en culturen. En check al die leuke activiteiten van Helende Kracht! Ga je mee op wereldreis?

Kunstdetectives gezocht!

Help! Dieven willen een beroemd beeld uit Rijksmuseum van Oudheden stelen... en Professor Aardewerk heeft jouw hulp nodig! Met de gratis kunstdetective-speurtocht ga je op onderzoek uit. Superspannend! Kraak jij de hiërogliefencode? Museum van het jaar!

Rijksmuseum Boerhaave is onlangs uitgeroepen tot het Europees museum van het jaar! Ontdek de wetenschap in Schateiland, het anatomisch theater, knutsel een skelet of fabeldier en de waterspeeltuin buiten is fantastisch!

Win een trolley
Ontdek samen in de zomervakantie de leukste musea in Nederland! Meld je kind aan als museuminspecteur, ze maken dan kans op deze coole Museumkids-trolley. Bekijk snel de vlog van onze Kidsproofreporters die je voor gingen! Lekker naar buiten!
Leef je buiten lekker helemaal uit. Goed voor uuuren speelplezier. Vervelen is geen optie!

Speuren en spelen

Deze zomer is de leuke speurtocht de Hulp Duinwachter gratis af te halen bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel. En bezoek ook zeker de Duin Campus, het Monkeybos en de waterspeeltuin! Zoveel te doen in Meijendel!

Maisdoolhof en Circus
YES! Vanaf 27 juli staat het mais van Kampeerboerderij Straat-Hof in Leimuiden weer hoog genoeg om er doorheen te dolen... Hoe snel vind jij de uitgang? Daag elkaar uit! Tip: op 27 juli is hier ook Circque MoustacheLeidse Hooidagen

De Leidse Hooidagen: ieder jaar een geweldig buitenfeestje vol met buitenactiviteiten. Slootjessafari, kano varen, pijl&boog maken en meer. En dit jaar op een súperleuke nieuwe plek... Polderpark Cronesteyn! Kom ook!

Leer zeilen bij WSC Vlietland
Met veel plezier goed leren zeilen, dat doe je deze zomervakantie bij WSC Vlietland! Er zijn nog een paar plekjes vrij bij de zeilcursus in de Optimist (8-12jr), dus meld je snel aan. Ook gaaf is de Vlietlandweek (10-14 jr)!Volop actie deze zomervakantie
Hou je niet van stil zitten? Nou, dan zijn deze tips echt iets voor jou!

Leef je uit!

Bij de BubbelJungle vermaken de kinderen zich met gemak een hele dag. In de binnenspeeltuin Speelstad bijvoorbeeld. Of met de Bubblecars, Golf in the dark of ga de hoogte in op het klimparcours! Ook tof: het Lasergamen!

Jumpin' Noordwijk vernieuwd!
Jumpin' Noordwijk is vernieuwd, en hoe! Je vindt er een maincourt met obstakels, een sweeper (ken je misschien wel van wipe-out), interactive jump, ninja parcours en een playzone voor kleinere kids. Dat wordt fijn jumpen deze vakantie!Strike, spare & vakantiefun!
Bowlen met uitzicht op de skyline van New York of de Golden Gate Bridge in San Fransisco. Het kan bij Lucky's Bowling in Warmond. En ben je uitgebowld, dan leef je je uit in de toffe binnenspeeltuin. En er is airco, dus ook fijn op hete zomerdagen!

Stormbaan Festival
Whaaa, hoe gaaf dit! Deze zomer vind je een mega stormbaan van maar liefst 400(!) meter tijdens het Stormbaan Festival bij Gamecity Zoetermeer. Ga jij de uitdaging aan op deze grootste stormbaan van Zuid-Holland!? Ontdek Den Haag, de mooie stad achter de duinen!
Doe een dagje Den Haag deze vakantie. Lekker dichtbij en toch echt een dagje uit. Veel plezier!

Superpower Dogs
In Omniversum maak je kennis met de Superpower Dogs! Een nieuwe IMAX-film over zes bijzondere honden die levens weten te redden. Als badmeester bijvoorbeeld of bij rampen... Wat tof! En echt niet alleen voor hondenfans! 

Zomertekenschool
In de vakantie opent het altijd leuke Kinderboekenmuseum de deuren van de Zomertekenschool! Deze zomer geheel in het teken van Sieb Posthuma, bekend van Aadje Piraatje en Mr Finney. Met workshops, voorstelling en meer!