MeijendelTerug naar het overzicht

Meijendel is een groot duingebied in Wassenaar. Er is genoeg te doen, ontdekken en beleven!
Uitwaaien in de duinen, wandelen op het strand of door de bossen. En dat allemaal in één natuurgebied! Meijendel is het hele jaar leuk. Er zijn enorm wandelpaden om te ontdekken hier. Je kunt starten bovenaan het parkeerterrein, voordat je de slagboom doorgaat. Andere mogelijkheid is om te starten bij Bezoekerscentrum De Tapuit van Dunea.

De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, is hét vertrekpunt voor je bezoek aan Meijendel. In het interactieve bezoekerscentrum is van alles te beleven. Je kunt hier terecht voor wandel- en fietsroutes. Ook kom je meer te weten over de verschillende dieren die hier wonen, test je jouw kennis over waterwinning en zoek je leuke waterdieren in ons aquarium. In de winkel kun je leuke souvenirs kopen.

Breng zeker een bezoek aan het Monkeybos en de Duincampus als je met kinderen naar Meijendel gaat. Meijendel is een leuk uitje met het gezin in Wassenaar!

Tip: Ken je de lijst van 50 al met 50 supergave buitenactiviteiten? Meijendel is de perfecte plek om gave avonturen te beleven en dingen af te strepen! Kan je nummer 1 afstrepen door in een boom te klimmen? Of rol je van een heuvel en streep je nummer 15 af? Veel plezier!

Kidsproof Den Haag


Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie

Herfstvakantie

De herfst is in aantocht!
Wat er in de herfstvakantie allemaal te doen is in en om Leiden met kinderen zetten we voor je op een rijtje zodat je niks hoeft te missen.

Herfstvakantie uitjes met kinderen