Naar het museum!Terug naar het overzicht

Kidsproof Leiden


Naar de website
Neem de kinderen mee naar een museum in Leiden. Zoveel keus en zoveel toffe activiteiten!
Er zijn zoveel leuke musea en andere educatieve uitjes in de Leidse regio. Wij kunnen het echt aanraden om je kids regelmatig mee te nemen.

Te gek met de kinderen is Museum Volkenkunde. Verzamel alle superkrachten van de wereld!

Je kijkt je ogen uit in het rachtige Rijksmuseum van Oudheden. Vooral de Egyptische afdeling (mét mummies!) spreekt enorm tot de verbeelding van de kinderen.

Altijd een goed idee is Rijksmuseum Boerhaave! Je leert van alles over belangrijke uitvingen en doet zelf ook allerlei toffe dingen.

Bij het vernieuwde Museum de Lakenhal beleef je geschiedenis en kunst met interactieve opdrachten. Leuk voor het hele gezin!

Ook Museum Naturalis is weer open met wel negen nieuwe tentoonstellingszalen! Ook de T. rex is weer op haar ereplek te bewonderen. Kom en kijk je ogen uit!

Tip: tussen de Leidse musea rijdt buslijn 10; een speciale museumbuslijn. De OV-museumlijn rijdt dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur een vaste route langs acht haltes gelegen in de nabije omgeving van de Leidse musea. Uiteraard is het OV-knooppunt Leiden Centraal in de route opgenomen. Iedere twintig minuten vertrekt er een bus. Passagiers kunnen gebruikmaken van de OV-chipkaart of een losse buskaart kopen. Handig!

Deze en nog veel meer leuke, educatieve uitjes vind je in onze categorie Eropuit. Dus struin lekker door het aanbod en kies jouw favoriet!

Heel veel plezier!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs