Sail Leiden 2018Terug naar vorige pagina

  • Sail Leiden 2018
Haarlemmerstraat 1,2312 DM Leiden
De historische vaart komt naar Leiden. Onderga een stroom van activiteit, verhalen & geschiedenis!
Varen door de stad, wij houden ervan! Of het nu een rondvaart is of met een gehuurd bootje, het is zo leuk om de stad van een andere kant te bekijken. Je ziet ineens heel andere dingen!

Deze zomer is Leiden Waterstad 2018, wat betekent dat er éxtra veel leuks in en om de Leidse grachten wordt georganiseerd. Met als hoogtepunt Sail Leiden 2018 op 27, 28 en 29 juli!

Meer dan 100 historische schepen varen de stad binnen tijdens de Sail In op vrijdag 27 juli waarna ze af zullen meren aan kades in de binnenstad. Een looproute leidt je vanaf het station langs de schepen en onderweg kom je langs allerlei leuke activiteiten. Zo zijn er markten, optredens en nog veel meer.

In het Ankerpark is op 28 en 29 juli een speciaal jeugdprogramma van 10:00 tot 17:00 uur. Hier kunnen de kids deelnemen aan allerlei educatieve en interactieve activiteiten. Neem ook zeker een kijkje bij de houtbewerkers, touwmakers en scheepsbouwers die je de kneepjes van hun vak tonen.

Ook leuk: je kunt een kijkje nemen aan boord van de schepen! Luister naar de prachtige verhalen van de schipper.

Kloppend hart van Sail Leiden is het gebied rondom de Zijlpoort. Wist je al dat... er ook een stadsstrand zal zijn bij restaurant Lot en de Walvis. Lekker met de voetjes in het zand dus, zonder de stad uit te hoeven!

Houd de uitagenda van Kidsproof Leiden goed in de gaten want er worden nog veel meer wateractiviteiten georganiseerd. Klassiekers zoals de peurbakkentocht, het Kaagfestival, woodstock op het water, rondvaarten en wat dacht je van de waterspeeltuin bij Museum Boerhaave?

Tip: kom je met de auto i.p.v. de boot (wij hebben er ook geen ;-)) parkeer dan bij parkeergarage Lammermarkt!

We zien je op het water!
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Sail Leiden
Haarlemmerstraat 1
2312 DM Leiden

Naar de website

Openingstijden

Vrijdag 27 t/m zondag 29 juli 2018
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!

Méér leuke tips & adressen: