KinderappelplukTerug naar het overzicht

Trek met de klas of BSO de boomgaard bij de Olmenhorst! Leuk en leerzaam uitje.
Pluk zelf je biologische appels en peren op Landgoed De Olmenhorst in Lissebroek!

In het oogstseizoen, september en oktober, kun je met de klas of BSO de boomgaard in voor een educatief uitje waarbij de kinderen alles leren over de fruitteelt en de natuur. Appels liggen hier niet klaar in plastic, maar groeien gewoon aan de boom. Ze mogen het fruit zelf plukken en natuurlijk meteen een hap nemen, immers wordt het fruit hier biologisch geteeld. Er zitten dus geen residuen op van chemische bestrijdingsmiddelen.

De ervaren gidsen vertellen op gepast niveau over de groei en bloei van het fruit. Van de bevruchting door de bijen tot waar appels eigenlijk voor dienen; bescherming van de zaden.

Interesse om met een schoolklas of BSO een bezoek aan Landgoed de Olmenhorst te brengen? Klik door via roze button voor alle informatie. Je kunt daar ook het inschrijfformulier downloaden. 

Veel plezier!

Tip: lees hier meer informatie over de Zelfpluk voor gezinnen!

Landgoed De Olmenhorst

Lisserweg 481
2165 AS Lisserbroek
Openingstijden vanaf 1 september t/m 25 oktober 2020 Prijs Zie website voor de verschillende tarieven Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie

Herfstvakantie

De herfst is in aantocht!
Wat er in de herfstvakantie allemaal te doen is in en om Leiden met kinderen zetten we voor je op een rijtje zodat je niks hoeft te missen.

Herfstvakantie uitjes met kinderen