Herfstvakantie MauritshuisTerug naar het overzicht

In de herfstvakantie zijn er leuke activiteiten voor grote en kleine kinderen in het Mauritshuis!
De herfstvakantie in Den Haag staat ieder jaar in het teken van Festival de Betovering. En ook bij het Mauritshuis kan je tijdens de Betovering meedoen met leuke workshops. Maak van je bezoek aan het museum een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Zo kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of in de kunstwerkplaats aan de slag. Combineer het met een lekkere lunch in de Brasserie. Ook fijn: gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar!

Workshop: Maurits Muis (4-6 jr)
Maurits Muis woont in het Mauritshuis in Den Haag en laat je ook deze herfstvakantie graag zijn favoriete schilderijen zien. Samen met een museumdocent lees je het prentenboek van Maurits Muis, zoek je hem op in het museum en met je familie gaan jullie zelfstandig (i.v.m. de huidige maatregelen) de mooiste schilderijen uit de tijd van Rembrandt en Vermeer bekijken. Daarna heb je vast zin om zelf ook te schilderen. Dat kan! In de Kunstwerkplaats met echte schildersmaterialen. Let op: deze activiteit moet je vooraf boeken. Klik door via de roze website button!

Open Kunstwerkplaats: Maak je eigen schilderij (7-12 jr)
In het Mauritshuis hangen veel schilderijen van beroemde kunstenaars als Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn. Misschien ken je wel het Meisje met de parel van Vermeer, De anatomische les van Rembrandt of het schattige Puttertje. Laat je inspireren door de schilderijen die je in het Mauritshuis ziet en maak daarna zelf een schilderij.
Vooraf reserveren is niet nodig voor deze activiteit. Je hebt gratis toegang met je entreeticket/tijdslot voor het museum.

Doorlopende activiteiten
Ga zelf op pad en ontdek de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum met de gratis kijk-en speuropdrachtjes. Verkrijgbaar bij de servicebalie.

Klik door via de roze button voor alle informatie over deze workshops!

Mauritshuis

Plein 29
2511 CS Den Haag
Openingstijden Zie website van de tijden van de verschillende activiteiten en workshops Prijs Workshop Maurits Muis: €7 pp; incl gratis toegang tot museum (let op, wel tijdslot nodig!)
Open Kunstwerkplaats: gratis, let op wel entreeticket/tijdslot nodig!
Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

21 x Halloween tips voor thuis

21 x Halloween tips voor thuis

Lekker thuis griezelen, dat vinden alle kinderen leuk en spannend! We hebben 21 Halloween activiteiten voor thuis bedacht. Griezel je mee?

Griezelen maar!