icon-closeLandelijk Natuurmonumenten wk1
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten wk1

NaturalisTerug naar het overzicht

In Naturalis in Leiden ga je op ontdekking met de hele familie! Leuk en leerzaam uitje met de kinderen.
Let op: van 8 juni t/m 1 juli 2020 is Naturalis alleen geopend voor mensen uit vitale beroepen! Vanaf 1 juli kan iedereen weer genieten van dit prachtige museum. Boek je tickets vast online! 

Zien, doen en beleven: in Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht in negen fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En natuurlijk is T. rex Trix er ook! 

Nieuwe museumzalen
Het nieuwe museum is een combinatie van zien, doen en beleven. In negen indrukwekkende zalen beleeft jong en oud de rijkdom van de natuur. Je ziet de topstukken uit de collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen. Deze verzameling behoort tot de top vijf van de wereld op het gebied van biodiversiteit. Het wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan het behoud van de rijke variatie van de natuur. In het nieuwe museum kun je dit aan den lijve ondervinden; je kunt vragen stellen aan de wetenschappers, je natuurvondst laten onderzoeken en live een preparatie meemaken.

De entreezaal is sensationeel en gaat over LEVEN. Het neemt je mee langs de meest uiteenlopende landschappen: je start in de diepzee en eindigt bovenop een bergtop, bijna in de lucht. Onderweg ontmoet je een grote diversiteit aan planten en dieren.

Natuurlijk is er ook een zaal over de DINOTIJD zaal en nog veel meer, zoals een zaal De AARDE, DE IJSTIJD, DE VERLEIDING en nog veel meer. Echt een geweldig dagje uit met het hele gezin!

Naturalis ligt op loopafstand van Leiden CS. Parkeren kan ook, al zijn de plaatsen beperkt.

Let op: ivm corona online reserveren!

Tip: Schrijf je in voor de Kidsproof nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Naturalis

Darwinweg 2
2333 CR Leiden
Openingstijden Zie website Prijs Tot en met 3 jaar Gratis
Vanaf 4 jaar € 16,-
Met CJP-pas € 15,-
Met studentenkaart € 11,-
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderen thuis

Kinderen thuis

In verband met het Coronavirus zijn de meeste activiteiten de komende tijd geannuleerd. Zo jammer! Op Kidsproof houden we zo goed mogelijk bij wat nog wel kan en delen we uit én thuistips. Check onze blogpagina!

Tips voor uit en thuis