Dino's van de ZuidpoolTerug naar het overzicht

Dino's van de Zuidpool, een spectaculaire schermvullende filmervaring op de koepel van Omniversum.
Alle dinofans en nieuwsgierige aagjes naar Omniversum! Vanaf 14 oktober 2021 zie je Dino's van de Zuidpool op het spectaculaire koepelscherm.

Zo’n 250 miljoen jaar geleden zag Antarctica er heel anders uit dan vandaag. De Zuidpool was destijds bedekt met bossen en moerassen; in de winter was het er maar liefst zes maanden donker. Het continent, dat toen nog Gondwana heette, was de thuisbasis van dinosaurussen en kolossale amfibieën.

Zo leefden er de twaalf meter lange Titanosaurus en de Cryolophosaurus, die vanwege zijn kuif de bijnaam Elvisaurus heeft, naar Elvis Presley. De Pterosaurus kon vliegen, de Prolacerta was een megahagedis en de ‘rode krokodil’ Erythrosuchus kon wel vijf meter lang worden.

Hoe kan het dat deze groene, prehistorische wereld een bevroren woestijn en de koudste en winderigste plek op aarde werd? Wat ligt er verborgen onder de gletsjers van de Zuidpool? Drie wetenschappers gaan op onderzoek naar de ingrijpende veranderingen die plaats vonden op dit ijscontinent.De film is Nederlands gesproken en duurt 45 minuten.

Omniversum is een favoriet uitje. De koepelvullende filmvertoning maakt het écht een beleving, je wordt helemaal meegenomen in de film. Spannend én leuk voor kinderen! Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is. 
Klik voor meer informatie, tijden en tickets door naar de website van het Omniversum via de button op deze pagina.

Omniversum

President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag
Openingstijden zie website van Omniversum, klik op de websitebutton. Prijs zie website van Omniversum, klik op de websitebutton. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Rondleiding op Pakjesboot 12

Rondleiding op Pakjesboot 12

De enige échte, maar vooral bekendste Stoomboot van Sinterklaas ligt vanaf 29 november t/m 1 december in Leiden en jij kunt een rondleiding krijgen! Reserveer snel je tickets, want vol=vol!

Reserveer je tickets!