Onvoorstelbaar Boerhaave!Terug naar het overzicht

Hoe Antoni van Leeuwenhoek de microwereld ontdekte; nu te zien bij Rijksmuseum Boerhaave in Leiden.
Alle nieuwsgierige aagjes kijken hun ogen uit bij Rijksmuseum Boerhaave midden in Leiden! Kom langs en ontdek de fascinerende wereld van de microscopie in de nieuwe tentoonstelling Onvoorstelbaar. En de waterspeeltuin in de binnenplaats is weer open! Leuk gezinsuitje voor ouders én kinderen.

Met een bijzonder kleine microscoop legde hij een compleet nieuwe wereld bloot, een wereld die nog nooit iemand had gezien. Jij ontdekt deze wereld nu opnieuw in Rijksmuseum Boerhaave. De wereld die Antoni van Leeuwenhoek 350 jaar geleden ontdekte.

De verbluffende microwereld wordt zichtbaar in de tijdelijke tentoonstelling Onvoorstelbaar.

In de tentoonstelling Onvoorstelbaar komt de bezoeker zo dicht mogelijk bij Antoni van Leeuwenhoek. Als het ware kijk je over zijn zeventiende eeuwse schouder mee. Wat zag hij? En waarom was dat zo bijzonder?

Je ziet de microscopen, tekeningen en brieven. Maar ook de ontwikkelingen binnen de microscopie en de technieken die gebruikt worden komen aan bod. Want hoe bekijk je eigenlijk iets onder de microscoop? Hoe leg je dat wat je ziet vast? En hoe ver kunnen we nu inmiddels inzoomen?

Nieuwsgierig geworden? Klik door op de roze button en vind alle info op de website.

Onvoorstelbaar is te zien van 18 april 2023  t/m 7 januari 2024 bij Rijksmuseum Boerhaave in Leiden.
Lees hier meer over Boerhaave en wat er voor gezinnen met kinderen te beleven is.

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de mei- en zomervakantie. Kijk snel!

22 x op kamp met en zonder overnachten