icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Volkenkunde voor familiesTerug naar het overzicht

Zomers programma; met XXL spellen in de tuin, een familie tentoonstelling en een reis door de wereld!
Zomervakantie vier je in Museum Volkenkunde. Van 10 juli t/m 5 september 2021 heeft het museum een speciaal zomer programma helemaal gericht op families!

Kom je ook deze zomervakantie naar het museum? Er is veel te zien en te doen! In de zomervakantie is het museum alle dagen open, ook op de maandagen. Via de oranje button kun je vast online een tijdslot reserveren. 

Mooi weer: XXL spellen in de museumtuin
Kom langs en ga lekker buiten aan de slag met de XXL spellen: speel een potje schaak of mikado en bouw een Indonesische tempel. Nieuw deze zomer: Patolli. En dat spel heeft alles te maken met de nieuwe expositie die in augustus start: AZTEKEN. 

AZTEKEN: Het ideale familie uitje
Middenin de vakantie, op 6 augustus, opent de grote AZTEKEN tentoonstelling. Deze expo moet je gezien hebben!  De Aztekententoonstelling is superleuk voor jong en oud. Leerzaam en spannend bovendien. De aardige slang Coatl is er je gids. Met haar erbij word je een stuk wijzer. Bovendien kan ze je hulp goed gebruiken en dat heeft alles te maken met een bijzondere hanger en een opa-slang.

Dagelijks kun je terecht in het speciale Aztekenatelier. Schuif aan voor creatieve opdrachten over de Azteekse goden, de kalender, eten en archeologie. Zo kom je nog meer te weten over de Azteken.

Reis door de wereld
In het museum is er de 'Reis door de wereld Challenge', leuk voor de hele familie. Met een goed gevulde koffer ga je op pad. Onderweg voer je leuke opdrachten uit en kom je van alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen. En slagen jullie erin om de code van het schatkistje dat in één van de koffers zit, te kraken?

Klik nu door om te reserveren en voor alle informatie.

Museum Volkenkunde

Steenstraat 1
2312 BS Leiden
Openingstijden Van 10 juli t/m 5 september 2021 zomervakantieprogramma Prijs zie website Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

ZOMERVAKANTIE!

ZOMERVAKANTIE!

Heerlijk; 6 weken vrij! Tijd voor allemaal leuke, spannende en avontuurlijke kinderuitjes. We hebben er een heleboel voor je verzameld.

Veel plezier!

De leukste zomeruitjes