Doggerland voor families!Terug naar het overzicht

Ontdek de verdwenen wereld in de Noordzee van mammoeten, wolharige neushoorns en neanderthalers.
In de familietentoonstelling Doggerland maak je een ongekende tijdreis van een miljoen jaar. Het is een reis voor jong en oud naar een verdwenen prehistorische wereld in de Noordzee: Doggerland. Te zien t/m 31 oktober!

Je komt meer te weten over de prehistorische bewoners van dit bijzondere land, en hoe ze zich staande hielden in een omgeving en een klimaat dat steeds veranderde. Bijzonder is het gereconstrueerde gezicht van Krijn, de ‘eerste Neanderthaler van Nederland’ die 50.000 jaar geleden in Doggerland leefde.

Voor families
Er is een gratis doeboekje voor families om Doggerland mee te verkennen. Al speurend en puzzelend maak je kennis met mammoeten, wolharige neushoorns en mensen die in Doggerland leefden. En vergeet de prijsvraag niet! Hebben jullie het in je om de uitdagingen van deze verdwenen wereld te overwinnen? Je kunt bovendien op de foto met een Neanderthaler. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Tegenwoordig zijn nog altijd sporen en voorwerpen uit Doggerland te vinden op de bodem en stranden van de Noordzee. Combineer je museumbezoek met een strandwandeling en wie weet vind jij resten.

Tip: De kindertentoonstelling öp zoek naar Toetanchamon  is nog t/m 24 oktober zien in het Rijksmuseum van Oudheden.
Tip: Kinderboekenschrijfster Linda Dielemans schreef over Doggerland het nieuwe boek Onder de golven (Fontaine Uitgevers). Te koop in o.a. de museumwinkel en de online webshop.
 
Let op: tickets reserveren met een tijdslot is noodzakelijk. Klik hiervoor door via de button.

Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie!

Herfstvakantie!

Wat is er veel leuks te doen voor het hele gezin deze herfstvakantie in de Leidse regio! We hebben de leukste tips voor je verzameld in een special. Klik door, kies je uitjes(s) en wacht niet te lang met reserveren!

Herfstvakantie uitjes met kinderen